FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanlar Bitcoin’e hücum etti

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin ardından halkın bazı kesimlerinin dijatal para bitcoin'e yoğun ilgi gösterdiği belirtiliyor

Yunanlar Bitcoin’e hücum etti

Bankaların kepenk indirdiği Yunanistan’da halkın bazı kesimlerinin dijital para bitcoin’e yoğun ilgi göstermeye başladığı belirtiliyor. CNN’in haberine göre, dünya genelindeki bitcoin işlemcileri, Yunanistan’dan gelen talebin patlama yaptığını bildiriyor.

Alman Bitcoin.de’nin CEO’su Oliver Flaskaemper, bitcoin’le işlem yapmak için başvuran Yunanlıların 10 kat çoğaldığını söylerken, 3. büyük bitcoin işlemcisi Bitstamp Yunanistan’dan yapılan işlemlerin yüzde 79 arttığını belirtti. Çinli işlemci LakeBTC, Yunanistan merkezli kullanıcıların yüzde 40 arttığını açıklarken Polonya merkezli Bitcurex, Yunanistan’dan “Avrupa Birliği’nde bitcoin yasal mı?’, ‘Yunanistan’da bitcoin ATM’si var mı?’ gibi sorular geldiğini belirtti.
BİTCOİN NEDİR?

Deneysel olarak başlatılmış dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir insana internet üzerinden kolayca ödeme yapmayı sağlayan sanal bir para birimidir. Bitcoin teknolojisi, noktadan noktaya dağıtımlı bir ağ üzerinde çalışır. Bu yüzden merkezi bir kuruluşa ihtiyaç duyulmuyor. Para oluşumu ve transfer işlemleri ağ üzerinde kollektif olarak gerçekleşir. Bitcoin bu para biriminin oluşmasını sağlayan yazılımın da adıdır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler