FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1000 konutu bedava dağıtacak

Yeşil Grubu 9 şirketini Yeşil Holding AŞ adıyla birleştirme kararı aldı. Birleşme süreci devam ederken 1000 kompozit konut ihtiyaç sahiplerine bedelsiz olarak verilecek.

1000 konutu bedava dağıtacak

Yeşil Grubu 9 şirketini Yeşil Holding AŞ adı altında bir araya getirme kararı aldı. Birleşme yıl sonuna kadar tamamlanacak. Grubun, İMKB’de işlem gören şirketleri halka açık olan Yeşil Yatırım Holding altında toplandıktan sonra halka açık olmayan şirketlerle birlikte Yeşil Holding AŞ olarak faaliyet gösterecekler. Yeşil Holding birleşme süreciyle birlikte yılda bin konutu bedelsiz dağıtacağı "Yeşil Çatı" sosyal sorumluluk projesini de hayata geçiriyor.

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, grup olarak Türkiye’de inşaat ve enerji yatırımlarına odaklanabilmek için böyle bir yapılanmaya gittiklerini kaydederken Grup şirketlerinden Renco Kompozit’in de ilerleyen süreçte halka açılabileceğini söyledi. Yeşil, Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen basın toplantısında birleşme süreci yanında yeni sosyal sorumluluk projeleri ‘Yeşil Çatı’yı anlattı.

Bin konut bedelsiz dağıtılacak

Yeşil, kompozit malzeme ile ihtiyaç sahiplerine bedelsiz olarak verilecek yıllık 1000 konut inşa etmeyi planladıklarını bildirdi. Engin Yeşil, "Yeşil Çatı" adıyla yürütecekleri sosyal sorumluluk projesinde arsanın devlet ya da hayırseverler kanalından bağışlanması koşuluyla, yetim, çocuklu dul kadınlara, şehit ailelerine ve diğer ihtiyaç sahiplerine bedelsiz ev sözü verdi.

Bedelsiz konutların 50 m2, iki yatak odalı olacağını belirten Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Holding imkanları ile yılda beş yüz–bin konut inşa etmek istiyoruz. Bir konutun bize maliyeti 20 bin TL olacak. Hem konut hem arsa bedelini karşılayamıyoruz ancak valilik, belediyeler veya arsa bağışlamak isteyenlerin gösterecekleri yerlere bu konutları inşa edeceğiz. Renco firmasına ait, basında lego evler olarak anlatılan depreme dayanıklı 100 yıl ömürlü bu konutları ihtiyaç sahiplerine bedelsiz vereceğiz."

Uçak teknolojisi ile ev üretiyoruz

Uçak sanayinden yıllardır kullanılan kompozit teknolojisi ile konut inşa ediyoruz diyen Yeşil, hafif ve dayanıklı malzeme sayesinde 20 günde, vasıfsız sayılabilecek işçilerle 5 katlı bina, 28 daireli bina inşa edebildiklerini söyledi. Özellikle Afrika ülkeleri ile görüştüklerini, Gana, Angola, Fas, Tunus’ta milyonlarca konut ihtiyacı olduğunu aktaran Yeşil, beton teknolojisi ile bu talebin karşılanamayacağını ancak kompozit malzeme ile yüzde 95’ini Türkiye’de üretecekleri evleri bu ülkelere satmaya planladıklarını kaydetti.

Van ve Simav depremleri sonrasında çok hızlı bir şekilde kompozit konutlar imal edebildiklerini belirten Yeşil, "TOKİ, 8 yılda birçok müteahhit ile birlikte 500 bin konut yapabildi. Bu teknoloji ile yılda 500 bin konut üretebileceğimizi düşünüyoruz. Kompozit malzeme standart malzemeye göre yüzde 20 daha pahalı ancak çok hızlı ve uzmanlık gerektirmeyen bir şekilde inşa edilebildiği için bu fark kapanıyor. Biz her yıl 3 bin ila 5 bin arasında kompozit konut teslim etmek istiyoruz" dedi.

ABD’de 18 testi tek seferde geçti

Kompozit evleri ABD’de laboratuvar içinde birebir olarak kurduklarını kaydeden Yeşil, konutun dayanıklılık yalıtım gibi konularda 18 testi birden geçtiğini bildirdi. Konutların sağlayacağı enerji tasarrufu ile cari açığı kapatmada etkin rol alacağını dile getiren Yeşil, "Yıl sonuna kadar ABD’de yapım izni almış olacağız. Rusya, Azerbaycan, ABD için de örnek malzeme üretme sürecindeyiz. 10 ülke ile daha görüşüyoruz. Kompozit malzeme üretimiz İstanbul’da ancak yurtdışında da üretim yapacak fabrikalar açmayı hedefliyoruz" dedi.

Toplantıda söz alan Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Akkaya ise İzmit’te 390 villalı 3. Köprü yolu üzerinde m2 fiyatı ortalama 2 bin TL olan Innova projelerini anlattı. Sosyal düzenlemeye çok dikkat ettiklerini belirten Akkaya, 165 milyon TL’lik bir satış rakamına ulaşmayı bekledikleri kaydetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler