FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

16 milyon lira kazanmanın tüyoları

Süper Loto sekiz kez devretti. Perşembe akşamı yapılacak çekilişte ikramiyenin 16 milyon liraya çıkması bekleniyor.

16 milyon lira kazanmanın tüyoları

Peki kazanmak için bilinmesi gerekenler neler ve bu parayla neler alınabilir? Tüm cevaplar bu haberde...

25 Ekim 2007'den bu yana her perşembe günü yapılan Süper Loto çekilişinde bu hafta da 6 bilen çıkmadı. Böylelikle, 13 milyon 44 bin liralık büyük ikramiye 8'inci kez devretti. Haftaya yapılacak çekilişte ikramiye tutarının 16 milyon lirayı aşması bekleniyor. Süper Loto'nun son dönemde vereceği en büyük ikramiye için bayilerde hareketlilik şimdiden başladı. Peki Süper Loto'yu tutturma şansı ne kadar? Diğer yandan ikramiye kazanmak için şans yeterli mi? Biraz Süper Loto çalışmaya ne dersiniz...

NASIL OYNANIYOR?

İlk olarak biraz temel bilgi... İlk çekilişin 25 Ekim 2007 tarihinde yapıldığı Süper Loto'da 1-54 sayıları arasında 6 rakam seçiyorsunuz. Bunlardan 6,5,4,3 rakam tutturduğunuz zaman ikramiye kazanıyorsunuz.

DEVİR SINIRI YOK

Diyelim ki kazandınız fakat kuponu bulamadınız ya da unuttunuz. Kuponunuzla birlikte başvuru yapmak için bir yıllık süreniz var. Bu süre içinde başvurmazsanız kazandığınız ikramiyenin üzerine bir bardak soğuk su için. Sayısal lotonun aksine süper lotoda herhangi bir devir limiti yok. Yani 100 hafta da kimse altı rakamı bulamazsa, ikramiye devretmeye devam ediyor.

Yüzde 45'İ BÜYÜK İKRAMİYE

Toplam ikramiyenin yüzde 45'i altı rakamı tutturana veriliyor. Diğer ikramiye dağıtım oranları şöyle: Beş rakam yüzde 14, dört rakam yüzde 15, üç rakam yüzde 26.

TARİHİ REKOR: 24.9 MİLYON LİRA

Bugüne kadarki en büyük ikramiye 12 Mart 2009 tarihinde yapılan çekilişte verildi. Büyük ikramiye tutarının 49.8 milyon liraya kadar çıktığı çekilişte altı rakamı iki kişi doğru tahmin edince ikramiye de bu iki kişi arasında bölünmüştü. O dönemde talihliler evlerine 24.9 milyon lirayla gitmişti.

EN ÇOK ÇIKAN SAYI 35

Peki en çok kazandıran sayılar hangileri? Bugüne kadar 357 çekiliş yapıldı. Bu çekilişlerde en fazla çıkan sayı 35. En son geçtiğmiiz haftaki çekilişte de isabet eden '35' bugüne kadar 61 kez geldi. Yani ortalama altı haftada bir 35 sayısı isabet ediyor. Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu düşünenler için önemli bir istatistik. 35'i, sırasıyla 13,1, 37, 45, 31 takip ediyor.

'28' TAM 56 HAFTADIR GELMİYOR

Kimileri de şöyle düşünebilir. '35'e 13'e çok çıktı, artık sıra ikramiye isabet etmeyen sayılarda' diyenler 38 ve 3 sayılarına yoğunlaşsın. Nitekim Süper Loto tarihinde en az gelen sayılar 28 haftayla bunlar. Onları 29'ar haftayla 11 ve 52 ve 30 haftayla 8 takip ediyor. 28 sayısı ise tam 56 haftadır şanslı sayılar arasında bir türlü yer bulamıyor. En uzun süre gelmeyen sayılar listesinde de lider 28.

EN ŞANSLI ŞEHİR İSTANBUL

ŞİMDİYE dek tam 31 kez büyük ikramiye kazanan İstanbul, en çok kazananlar listesinde birinci sırada yer alıyor. İstanbul'da ise en şanslı ilçelerin başında Kadıköy ve Şişli geliyor. İki ilçeye de bugüne kadar büyük ikramiye tam beşer kez isabet etmiş. Bugüne kadar 11 kez büyük ikramiye kazanan Ankara'da ise en şanslı ilçe Çankaya. Sıralama, İzmir, Bursa, Antalya ve Aydın diye devam ediyor.

MİLYONLARIN HAYALİNİ SÜSLEYEN BU İKRAMİYE İLE NELER ALINABİLİR?

- İstanbul’da Boğaz manzaralı 5 adet daire almak mümkün.
- Lüks sitelerde 2+1 dairelerden 40 adet alınabilir.
- 26 bin 459 adet Cumhuriyet altını alınabilir.
- 320 adet orta sınıf sıfır otomobil almak mümkün.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler