FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ve hemen öncesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili yaklaşırken, bayram tatilinin kaç gün olacağı, tatilin ne zaman başlayıp biteceği de henüz belli olmadı. Güncel Kurban fiyatları, tatil uyarıları ve resmi açıklamalar haberde...

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kaç gün olacağı merak edilen bayram tatili ile ilgili açıklama yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun düzenlediği bir toplantıya katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, Kurban Bayramı tatiline ilişkin açıklamada bulundu.

Bir basın mensubunun Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı sorusuna ise Bakan Tüfenkçi, "Diğer bir soru bayram tatili ile ilgili onu Bakanlar Kurulu'nda konuşacağız ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacaklardır" diye yanıt verdi.

2017 Kurban Bayramı bu yıl 1 Eylül tarihinde başlayacak.

Kurban Bayramı 1 Eylül Cuma, 2 Eylül Cumartesi, 3 Eylül Pazar ve 4 Eylül Pazartesi günleri kutlanacak. Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günleri hafta sonuna denk geldiğinden çalışanlar için yine sadece 2 gün ekstra tatil var.

Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 31 Ağustos tarihinin de tam gün tatil ilan edilmesi bekleniyor. Böylelikle 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında 5,5 - 6 günlük bir tatil olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe

1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

EKONOMİ BAKANI'NDAN TATİL AÇIKLAMASI

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Kurban Bayramı tatiline ilişkin olarak "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın arefe öncesine gelmesi nedeniyle turizmciler, 28-29 Ağustos'un da eklenerek 10 gün tatil olmasını talep ediyor.

'KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLURSA 1 MİLYON KİŞİ TATİLE ÇIKAR'

AA'ya konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, geçen yıl Kurban Bayramı'nın 9 gün olarak gerçekleştiğini, bunun neticesinde de turizm sektöründe önemli bir hareketlilik yaşandığını anımsatarak, "2016 yılı Kurban Bayramı döneminde seyahat acenteleri kanalıyla tatile çıkan kişi sayısı 700 bin civarında gerçekleşmişti. Bu yıl da tatil süresinin uzaması ve son dakika rezervasyon taleplerinin artması durumunda 1 milyonun üzerinde vatandaşın tatile çıkması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI'NDA YURT DIŞINA TATİLE GİDECEKLER DİKKAT!

Arife gününün tam gün tatil ilan edilmesinin özellikle uzak ülkelere gitmek isteyenler için avantaj olacağına değinen Güneli, "Yazın tatile gidemeyenler için okulların açılmasından önceki belki de son şans diyebiliriz. Uzak bölgelere gitmek isteyenler için de bir fırsat olabilir. Kurban Bayramı tatilini başta Schengen vizesi bölgesi olmak üzere, vizeyle gidilecek ülkelerde geçirmek isteyenlere tavsiyemiz, rezervasyon için acele etsinler. Kısıtlı bir süre kaldığı için vize işlemlerinin erken başlaması önemli bir avantaj" diye konuştu.

Güneli, yurt içinde de tercihlerin çoğunlukla Ege ve Akdeniz odaklı olduğunu bildirdi. Kemer, Belek, Alanya ile Bodrum ve Marmaris'in her dönem ilgi gördüğüne işaret eden Güneli, "Ancak gözlemlerimiz, son dönemde Kuzey Ege'deki rotaların daha çok ilgi görmeye başladığı yönünde. Yine Kıbrıs otelleri de bayram için yoğun rezervasyon alıyor." dedi.

2017 YILINDA KURBAN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı'nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Fakıbaba, Tekirdağ Valiliği ziyaretinde yaptığı açıklamada, yıllardan sonra ilk defa Trakya'ya geldiğini kaydederek, memur olarak ilk görev yerinin Edirne-Enez olduğunu, 1977'de sağlık ocağına tayin edildiğini aktardı.

Trakya'yı çok sevdiğini, buranın insanını çok beğendiğini dile getiren Fakıbaba, bakan olarak ilk gezisini buraya yapmaktan büyük gurur duyduğunu anlatı.

Fakıbaba, "Trakya, insanıyla, toprağıyla, sıcaklığıyla mükemmel bir yer. Dünyanın en önemli tüketici merkezlerinden olan İstanbul'a çok yakın. Trakya'nın toprağının, çiftçisinin, üreticisinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum." diye konuştu.

Kurbanlık ithalatı ve et fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 11-12 gün oldu emin olun sabah-akşam demeden gece-gündüz çalışıyoruz. Buradaki amacımız; hem üreticimizi hem esnafımızı hem tüketicimizi korumaktır. Onları en iyi şekilde, elimizden geldiğince mutlu etmek çabası içerisindeyiz. Amacımız budur. Çalışmalarımızı yaptık, bayramı rahat geçireceğimize inanıyoruz. Bayram sonrası için çalışmalarımız var."

Çevredekilerin, "Küçükbaşlar 900 TL ile bin 200 TL arası" demesi üzerine Fakıbaba, "Bu sene onun üzerinde olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

MİGROS VE CARREFOURSA'DA KURBANLIK FİYATLARI AÇIKLANDI

Migros 12 kilogramlık koçu 995 TL'den, 16 kilogramlık koçu ise bin 155 TL'den satacağını açıkladı. 21 kilogramlık 1/7 oranında eşit hisse büyükbaş ise bin 295 TL'den satılacak.

Öte yandan tercih eden müşteriler, kurbanlarını ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) ve Koruncuk (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı’na bağışlayabilecek.

CarrefourSA'da ise "Küçükbaş Karaman Kurban Paketi" 990 TL, 1/7 oranında "Büyükbaş Kurbanlık Hisse" bin 190 TL, "Küçükbaş Kıvırcık Kurban Paketi" bin 90 TL, "Küçükbaş Keçi Kurban Paketi" 950 TL olarak belirlendi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler