FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2025 yılına geldiğimizde hangi meslekler müthiş bir patlama yaşayacak dersiniz?

Araştırdık ve bulduk. 2025 yılına geldiğimizde, işte bu meslekler hakkında eğitimi ve tecrübesi olan herkes, gerçekten işverenler tarafından kapış kapış kapış kapışılacak!

2025 yılına geldiğimizde hangi meslekler müthiş bir patlama yaşayacak dersiniz?

**Deniz Adakokusu / EKONOMİ SERVİSİ

**

Öncelikle şunu söylemek isteriz ki, gelişmiş ülkelerde yaşayan hemen herkes, 2025 yılına geldiğimizde, insanların yaptığı birçok işi robotların yapacağına inanıyor. Bu gerçekten de teknolojik gelişmeler ile birlikte haklılık payına sahip bir önerme. Fakat ümitsiz olmalı mıyız?

Hayır! İşte nedenleri!

Teknoloji

Hiçbir şüphe yok ki, teknoloji gelişmeye devam edecek ve buna ucundan kıyısından uyan herkese yönelik bir meslek de olacak. Yazılım geliştirme uzmanlığı da bunlardan biri. Bu kulağınıza çok kolay gelmesin çünkü yazılım teknolojileri her geçen gün kendini yeniliyor ve insanların da buna ayak uydurması şart. Kısacası "ben webmaster'ım" denilen günlere güvenmeyin!

Araştırma

Araştırmanın gücüne güvenmeye devam edin. Her ne kadar ülkemizde "araştırma" yetisinin hemen herkeste olabileceği düşünülse de aslında çok ciddi ve büyük bir yetenek gerektiren bir iş. Hemen her konuda, araştırma yeteneği olan herkesi büyük bir kariyer ve gelecek bekliyor.

Psikoloji

Geçmiş zamanlara oranla artık insanlar yaşama tutunmaya daha fazla önem vermeye başladı. Birileri ile ilgilenmek ve onları hayata geri kazandırmaya çalıştırmak artık sadece psikologların işi değil. Motivasyon işleri şu an olduğundan daha fazla önem kazanacak. Eğer birilerini yeteri kadar motive edebildiğinizi düşünüyorsanız, bunu derhal profesyonel şablona oturtun deriz!

Medikal Teknisyenlik

Evet insanların yaşamlarını uzatması veya olası hastalıkları önlemesine yardımcı olmaları için en yetkin meslek doktorluk olsa da, onlar dahi teknolojinin nimetlerinden faydalanıyorlar. Bu nimetleri en iyi kavrayanlar ise medikal teknisyenler oluyor. Düşünün deriz, yaklaşık %35 oranında artı talep gelecek!

Ofis Ergonomisi Uzmanları

Ofiste çalışırken, şu sandalye şöyle olsa veya toplantı odasını şu güneş alan yere kaydırsak daha güzel olur mu dediğiniz oldu mu? İşte o artık bir meslek. Artık birçok firma, ofisteki verimliliği en üst düzeye çıkarmak için ofis ergonomisi uzmanlarını işe alıyor. Bir araştırın deriz!

Yeni Medya

Yeni medyadan kastettiğimiz sadece sosyal medya ve yeni açtığınız hesapların popülaritesi değil. Yeni medyayı daha iyi anlayan ve onu şirketlerin lehinde kullanabilecek herkes, gelecekte de büyük önem taşıyacak. Bahsettiğimiz bir sosyal medya uzmanlığından çok ötesi, belki de şu mecrada asla yer almamalıyız fikrini verebilecek inovatif zihinler.

Müşteri Hizmetleri

Zaten yıllardır olan bir meslek diyorsunuz ve evet haklısınız. Ancak artık müşteri şikayetlerini, onların dijital dünyadaki varlıklarını analiz ederek çözüm arayışına giren "müştem" pozisyonları en çok ilgiyi çekmeye başladı. Yani sadece pin kodunu unuttuğu için nasıl açılacağını değil, kısa bir araştırma ile telefonunun arka planını nasıl sevdiği takımın fotoğrafı ile kaplayabileceği bilgisini de ekstradan verebilecek uzmanlar kazanacak!

Denetmenlik

Evet dünyada artık güvenilir firmalar tarafından denetlenen firmaların ünleri, devletlerin verdiği reputasyondan daha önemli bir hale geldi. Artık daha fazla firma denetçilerin kendilerini aklamasını ve övmesini bekliyor. Denetmenlik, yeni dünyanın en önemli mesleklerinden biri olacak!

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler