FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3. çocuğu yapana 5 bin lira verilecek mi?

Bakan Fatma Şahin cevapladı...

3. çocuğu yapana 5 bin lira verilecek mi?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ‘Üçüncü çocuk yapana 5 bin lira yardım parasıyla alakalı finansal analizlerin yapıldıktan sonra bir karara varılması gerektiğini ve net bir rakamın olmadığını söyledi. Şahin, "Hazinenin ve maliyenin söylenen rakamlarla ilgili maliyet analizi yapması ona göre bunu belirtmesi gerekiyor. Tek başına bizim bakanlık olarak her çocuğa şu parayı verelim dememiz dilek ve temenni olur. Bu kurumsal manada önce tüm paydaşlarımızla bunun altyapısını oluşturup mali finansmanını hesaplamak lazım. Bu çalışmalar bugün yarın netleşecek. Bundan sonra zaten sayın başbakanımız kamuoyuyla paylaşacak." dedi.

AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATMAK...
Türk Ekonomisi Bankası (TEB)'nın Türkiye'de finansal okuryazarlığın artması amacıyla başlattığı TEB Aile Akademisi Ankara'da açıldı. Açılışa katılan Bakan Fatma Şahin, 15 Mayıs Dünya Aile Günü olduğunu belirterek, "Ekonomi de insan mutluluğu içinse, finansı iyi yönetmemiz gerekir. Tasarruf bilincini artırmamız gerekir. 2023 hedefleri arasında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için temelden çocuktan başlamamız lazım. Çocuğa ayağını yorganına göre uzatmasını öğretmek gerekiyor.

40 BİN AİLEYE EĞİTİM

Parayı nasıl kullanması gerektiğini ve tasarrufu öğretmek gerekiyor. En yüksek boşanmaların olduğu yıl 2001 yılı bunun nedeni ekonomi sebepler olduğu ortada. İşini gücünü kaybeden bir insanın aile huzurunu koruması çok zor. Bunun için ailenin tasarruf bilincini artırmak çok önemli." diye konuştu.

TEB Genel Müdürü Varol Civil de açılış konuşmasında, "Büyüme hedeflerine ulaşmak için tasarrufun önemine inanıyoruz. Bunun için tasarruf konusunda farkındalık uyandırmak için aile ekonomisi konusunda 40 bin aileye ekonomi konusunda eğitim verdik." ifadelerine yer verdi.

TEB AİLE AKADEMİSİ'NDE 100 KİŞİLİK KAPASİTE
Toplam 250 metrekare alan üzerine kurulan TEB Aile Akademisi Evi, 100 kişiye kadar eğitim verebilme kapasitesine sahip. Ev ekonomisine odaklanan TEB Aile Akademisi seminerlerinde kredi kartlarının doğru kullanımı, yatırım araçları, internet bankacılığı konuları hakkında eğitim veriliyor. Genç yaşta tasarruf bilincinin oluşturulması için söz konusu akademide çocuklara finansal okuryazarlık eğitimleri verilebilmesi için özel bir bölüm açıldı. TEB Aile Akademisi Evi'nde yer alan akıllı tahtadan, İpad'e, çocuklara özel bütçe eğitimi kitaplarına kadar birçok imkanla eğitim verilecek. Parayı tanımaya başlayan çocuklardan itibaren her yaş grubuna açık olan TEB Aile Akademisi Evi, okulların katılımına da açık olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler