FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

42 bin 600 kişiye devletten iş!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verdiği 772 milyon liralık kırsal kalkınma hibe desteğiyle 4 bin tarımsal tesis kuruldu. Bu tesis tam 42 bin 600 kişi için iş kapısı olacak...

42 bin 600 kişiye devletten iş!

Üretim sürecinde çiftçileri destekleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, elde edilen tarımsal ürünlerin katma değerini artırmak ve tarımsal sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla girişimcilere hibe desteği veriyor.

Bakanlığın 2006 yılında hayata geçirdiği Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması gibi tarımsal ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor. Bakanlık, son altı yılda, 4 bin tarımsal tesise toplam 772 milyon liralık karşılıksız destek verdi. Verilen desteklerle kurulan bu tesislerde 42 bin 600 kişi çalışıyor.

Desteklenen tesislerin ürün gruplarına göre dağılımı ise şöyle: "Bin 565'i bitkisel ürün işleme ve paketleme, 830'u hayvansal ürün işleme ve paketleme, 335'i tarımsal ürün depolama, 295’i soğuk hava deposu, 40'ı su ürünleri işleme ve paketleme, 935’i ise alternatif enerjili sera, basınçlı sulama ve alternatif enerji üretimi konusunu kapsıyor".

Bakanlık, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında 2015 yılına kadar toplam 6 bin tarımsal tesise destek vermeyi hedefliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler