FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 milyon dolarlık buz davası

ABD'li kahve zinciri Starbucks, kahvesine çok fazla buz koyulan bir müşterisi tarafından dava edildi. Davacı 5 milyon dolar tazminat talep ediyor.

5 milyon dolarlık buz davası

Ünlü kahve zinciri Starbucks'ın başı ABD'li bir tüketicisiyle dertte.

ABD’nin Illinois eyaletinde yaşayan Stacy Pincus adlı bir kadın, kahve zincirinin buzlu içeceklerinde çok fazla buz kullanıldığı, bu yüzden müşterilerin para verdikleri içeceklerin neredeyse yarısını içebildiklerini öne sürerek Starbucks'a 5 milyon dolarlık dava açtı.

Davada, Starbucks’ın bilerek tüketicilere daha fazla para ödettiği, içecek olarak tanımlanan şeylerin içilebilir sıvılar olduğu, buzun ise içilebilir bir sıvı olmadığı belirtildi.

Pincus, Starbucks’un buzlu içeceklere, reklamlardaki görsellerden çok daha fazla buz koyduğunu ve bu yolla haksız kazanç elde ettiğini iddia ediyor.

Amerikalı kadın bardaklara konulan aşırı buz nedeniyle içecek miktarının yüzde 50’ye kadar bir azalma gösterdiğini belirtti.

Bu durumun kendisinde maddi kayba neden olduğunu savunan kadın konuyu mahkemeye taşıdı.
STARBUCKS: ÇOK SAÇMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Starbucks davayı “çok saçma” olarak nitelendirdi. Buzlu içeceklerin temel maddelerinden birinin buz olduğunu belirten Starbucks, “Müşteri beğenmezse kendisine yenisini yapabiliriz” dedi.
1 AYDA 2 DAVA

Dünya genelinde 20 binden fazla kahve dükkanı bulunan ABD merkezli Starbucks’a açılan ilk dava bu değil.

Kahve devine geçen ay da sıcak içecekleri nedeniyle dava edilmişti. Sıcak içeceklerin konulduğu bardakların tamamıyla doldurulmadığını iddia eden bir müşteri Starbucks’ı mahkemeye vermişti.

Amerikan yasaları, içecek miktarını sıvı birimleri üzerinden hesaplıyor. Bu nedenle kahvelerin üstüne konulan kremalar, satışta belirtilen orana dahil değil.

Yani bardak kremayla beraber ağzına kadar doluysa, Starbuck yüzde 25 daha az kahve satmış oluyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler