FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABank pozitif izlemede

ABank, Fitch tarafından pozitif izlemeye alındı.

ABank pozitif izlemede

Commercial Bank ofQatar ile yüzde 70,8’inin satışı için anlaştığını açıklayan ABank’ın kredi notu Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch tarafından pozitif izlemeyealındı. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, bu satışınetkisiyle ABank’ın; yerel ve yabancı paracinsinden uzun ve kısa vadeli kredi notları ile uzun vadeli ulusal notu vedestek notunu pozitif izlemeye aldığını açıkladı.

Fitch’ten yapılan yazılı açıklamada, 18 Mart 2013 tarihinde imzalanan anlaşmanın, Türk ve Katarlı otoritelerin onaylaması halinde, CBQ’nun ABank’ın ana hissedarı olacağı belirtildi. ABank’ın böylelikle CBQ (CBQ, Fitch’den‘A’/Durağan uzun vadeli kredi notuna sahip)’nun desteğinden fazlasıyla istifade edebileceğine dayanarak, uzun vadeli kredi notlarının yatırım notu düzeyiolarak ifade edilen “BBB” düzeyine yükselmesi bekleniyor. Halihazırda ülke tavanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kredi notu olan BBB- düzeyinin üstü olan “BBB” düzeyine erişmesinin, temel beklentilerini oluşturduğu da vurgulandı.

Fitch, aynı şekilde ABank’ınhalihazırda “AA(tur)” düzeyinde bulunan ulusal uzun vadeli derecelendirme notu ile halihazırda “5” seviyesiyle ifade edilen destek notunun da onay süreci sonrasında sırasıyla, ülke bazındaki en üst seviyeler olan “AAA(tur)” ve “2”seviyelerine yükseltilmesi olasılığının da son derece yüksek olduğunu belirtti.

21.03.2012 İtibariyle Fitch’in ABankKredi Notları ve Görünümleri
Uzun Vadeli Yabancı Para ve Yerel Para Cinsinden Notu: "BB"Görünüm: "Pozitif"
Kısa Vadeli Yabancı Para ve Yerel ParaCinsinden Notu: "B" Görünüm: "Pozitif"
Uzun Dönem Ulusal Notu: "AA(tur)"Görünüm: "Pozitif"
Destek Notu: "5" Görünüm:"Pozitif"
Destek Tabanı: "NF"
FinansalKapasite Notu: "bb"

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler