FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Büyükelçiliği TOKİ'ye 88 milyon dolar ödedi

ABD Büyükelçiliği'nin Ankara Çukurambar’da 37 bin metrekarelik arsa için 2014 yılında TOKİ’ye 88 milyon dolar ödediği belirtildi.

ABD Büyükelçiliği TOKİ'ye 88 milyon dolar ödedi

ABD Büyükelçiliği Çukurambar’da 37 bin metrekarelik arsayı 2014 yılında TOKİ’den satın aldı.Arazinin 88 milyon dolara alındığı öğrenildi.

2019’da bitecek

Kaynaklar, binanın temeli için çukur kazıldığını kaydetti. İnşaat alanı dev beton duvarlarla çevrildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Yeni büyükelçilik kompleksinde Amerikan deniz piyadeleri için bir rezidans, depo, otopark ve sosyal alanların da olacağını belirtiliyor.

"AOÇ ile irtibatı yok"

ABD Büyükelçiliği’ne satılan arsanın Atatürk Orman Çiftliği arazisi olduğu iddialarına Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan yalanlama geldi. Bozdağ, sorular üzerine, “Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili haber bayat bir haberdir. Bu arsanın hukuken veya konum itibarıyla fiilen Atatürk Orman Çiftliği ile herhangi bir irtibatı yok. Burası, 1983’te çıkartılan bir kanun ile Gazi Üniversitesi’ne verilmiş. Daha sonra Gazi Üniversitesi, burayı TOKİ’ye devrediyor” dedi.(Habertürk)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler