FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akıllı telefon alacaklara güzel haber!

Halihazırda kullandığı akıllı telefonu değiştirmeyi düşünen teknoloji meraklıları, yeni modelleri beklemeye başladı.

Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre, yeni modellerin tanıtılacağı yılın ikinci akıllı telefon dalgası geliyor. Yerli yabancı teknoloji markalarının yanı sıra akıllı telefon satın almayı planlayan tüketiciler de Eylül ayına sabırsızlıkla beklemeye başladı. En az 10 modelin tanıtılacağı Eylül ayında, akıllı telefon modelleri arasında kıyasıya mücadele yaşanacak. Daha büyük ekranlar, parmak izi tanıma, nabız ölçme, suya ve toza dayanıklılık gibi özellikler tanıtılacak yeni modellerde yer alacak. Ayrıca telefon üreticileri, yeni tasarımlarla tüketicileri tavlamaya çalışacak. Bu modellerin Eylül ayında Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor.

TABULAR YIKILACAK

Heyecanla beklenen yeni akıllı telefon modellerinden biri iPhone 6. Şu ana kadar birçok özelliğinin ve tasarım ayrıntısının sızdığı modelde Apple tabularını yıkacak. Şu ana kadar en büyük ekran boyutu olarak 4 inçlik modeli kullanıcılara sunan şirket, ilk kez ekran boyutunu büyütecek. Apple’dan sızan bilgilere göre 4.7 inç ve 5.5 inçlik olmak üzere iki model sunulacak. Eylül ayının ikinci dikkat çeken modeli Samsung’tan gelecek. ‘Phablet’ olarak yeni bir segment yaratmayı başaran şirket, Note serisinin dördüncü modelini kullanıcılara sunacak. Vestel’in geçen yıl ilk kez duyurduğu akıllı telefon modeliyse Eylül ayının ilk haftasında satışa çıkacak. ‘Venüs’ adındaki Vestel markalı telefon modeli şirketin Manisa’daki fabrikasında üretilecek. Bu modellere ek olarak Nokia, Lumia 730 ve Lumia 830, LG yeni ‘phablet’ telefonu G3 Prime ve Sony ise sürpriz bir çıkışla Xperia Z3 modeliyle tüketicilerin karşısına çıkacak.

İşte Eylül'de tanıtılacak 5 model

Vestel Venüs
5.5 inç ekran
4 çekirdekli 1.5 Ghz işlemci
2 GB ram
13 megapiksel kamera
Android işletim sistemi
Fiyat: 1000 TL*

iPhone 6
4.7 inç ve 5.5 inç ekran
1 GB ram
Çift çekirdekli A8 işlemci
Parmak izi tanıma
iOS 8 işletim sistemi
Fiyat: 2249 TL - 2549 TL*

Samsung Galaxy Note 4
5.7 inçlik ekran
Dört çekirdekli 2.5 Ghz işlemci
4 GB ram
16 megapiksellik kamera
3200 mAh batarya kapasitesi
Fiyat: 2200 TL*

Nokia Lumia 730
4.5 inçlik ekran
20.1 megapiksellik kamera
Windows Phone 8.1 işletim sistemi
HD çözünürlükte ekran
16 GB depolama kapasitesi
Fiyat: 1000 TL*

LG G3 Prime
5.5 inçlik ekran
3 gb ram
Dört çekirdekli 2.7 GHz işlemci
Android 4.4 işletim sistemi
3100 mAh batarya kapasitesi
Fiyat: 2200 TL*

Sony Xperia Z3
5.2 inçlik ekran
Dört çekirdekli 2.5 GHz işlemci
20.7 megapiksel kamere
3 GB ram
16 GB depolama kapasitesi
Fiyat: 2200 TL*

* Satış fiyatları ve özellikleri beklentilere göre hazırlanmıştır.

HAFTANIN TRENDİ

Telefonu elinden bırakamayanlara 'noPhone'
Akıllı telefonların her özelliğini kullanmaya çalışsak da aynı zamanda bir telefon tiryakiliği de söz konusu. Bunu fırsat bilen girişimciler ‘noPhone’ adında bir iPhone maketi geliştirdi. Elim boş kalmasın diyenler 3D yazıcılarla bu telefonlardan ücretsiz olarak elde edebiliyor.

OYUN DÜNYASI

Yeni Sims her keseye uyacak
Efsane simülasyon oyunlarından Sims’in yeni bölümü Sims 4 için geri sayım başladı. 5 Eylül’de tüm dünyadaki oyunseverlerle buluşacak oyun, düşük donanım özelliklerine sahip olan bilgisayarlarda bile oynanabilecek. Electronic Arts’tan yapılan açıklamaya göre Sims 4, çift çekirdekli 2.66 Ghz işlemci ve 2 GB ram donanımlarına sahip olan bilgisayarlarda rahatça çalışacak.

UYGULAMA

Ünlüler takipte
Microsoft tarafından geliştirilen ‘Snipp3t’ adındaki uygulama, kullanıcıların sadece ünlüleri takip etmesini sağlıyor. 10 binden fazla ünlünün yer aldığı Snipp3t, seçilen ünlülerin sosyal medyadaki paylaşımlarını bir araya getiriyor. Özellikle magazin haberleri meraklılarının ilgi duyacağı bu uygulama, şu anda sadece iPhone’lara indirilebiliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler