FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akyürek Pazarlama'nın kredi notu 'BBB'

JCR Eurasia Rating, Akyürek Pazarlama’nın kredi notunu 'BBB-' olarak belirledi.

Akyürek Pazarlama'nın kredi notu 'BBB'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Akyürek Pazarlama’yı ulusal ve uluslararası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu BBB- (Trk), Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu’nu BB+, Kısa Vadeli Uluslarası Yabancı Para Notu’nu ise A-3 olarak belirledi.
Türkiye’nin önde gelen markalarının hızlı tüketim ürünlerini binlerce satış noktasına ve bu noktalardan da milyonlarca tüketiciye ulaştıran Akyürek Pazarlama, dünyanın en önemli finansal değerlendirme kuruluşlarından biri olan JCR Eurasia Rating tarafından değerlendirildi. JCR, Akyürek Pazarlama’nın, satış noktası, depo, ofis ve bilumum lojistik merkezleriyle Türkiye’de distribütörlük sistemine ilk geçen firmalardan biri olarak, halka açılma süreciyle başlayan markalaşma, bilinirlilik ve kurumsallaşma konularını artırdığını; organizasyonel ve teknik alt yapısı ile bilgi teknolojilerini bir gelişim içerisinde büyüttüğünü belirtti.

‘Ortaklardan Bağımsızlık Notu’ notu (B) olarak belirlendi

Şirketin finansal güçlerinin yeterliliği, firmanın ölçeği, planlanan büyüme ve sektörel genişlemenin büyüme yönünden sağlayacağı katkı dikkate alınarak, Akyürek Pazarlama ‘Desteklenme Notu’ kategorisinde (3) ile değerlendirildi. Firmanın üstlendiği riskleri yönetebilme yeteneği, içsel kaynak yaratma, artan ve çeşitlenen nitelikli müşteri portföyü ile mevcut sermayeleşme düzeyi dikkate alındığında, firmanın ‘Ortaklardan Bağımsızlık Notu’ kategorisindeki notu ise (B) olarak belirlendi. Planlamaların realize olma kabiliyetinin yüksek olduğu ve oluşacak nakit akımlarının anapara ve faiz ödemelerine uygun olarak gerçekleşeceği kanaatiyle şirketin görünümü orta ve kısa vadede ‘Stabil’ olarak açıklandı.

Notlar:

Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para
:
BB+/ (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu
:
BBB-/ (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal Notu
:
BBB- (Trk) / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para
:
A-3 / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu
:
A-3 / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Notu
:
A-3 (Trk) / (Stabil Görünüm)
Desteklenme Notu
:
3
Ortaklardan Bağımsızlık Notu
:
B

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler