FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Babacan: Karamsarlığa gerek yok

Ekonomiden Sorumlu başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 5. Finans Zirvesi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan: Karamsarlığa gerek yok

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önümüzdeki dönemde yüksek cari açık ve enflasyonun düşürülmesi ile yargı reformuna odaklanacaklarını söyledi. 5'inci Finans Zirvesi'nin açılışında konuşan Babacan, "halen yüksek düzeyde" olduğunu söylediği yüksek cari açıklar ve enflasyonu düşürmeye odaklanacaklarını vurguladı ve "Bunu yaparken, istihdamı koruyacak önlemleri de alacağız" dedi. Türkiye'nin "hukuk devleti" olması yolundaki çalışmaların da süreceğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde yargı alanındaki reformlar da devam edecek" diye konuştu.

Babacan ayrıca "Önümüzdeki dönem ihtiyatlı olmamız gerekiyor ama Fed'in atacağı adımlar konusunda karamsar olmaya gerek yok" dedi.

NTVMSNBC'nin haberine göre, İstanbul'u önemli bir finans merkezi haline getirmek istediklerine dikkat çeken Babacan, eylem planı içinde İstanbul'un da olduğunu ve Ekim ayı sonunda eylem planını açıklamayı planladıklarını söyledi. "2018'e kadarki hedeflerimizi belirleyen eylem planımızı Ekim ayı sonunda açıklayacağız" şeklinde konuşan Babacan, ekonominin kademeli olarak toparlandığını, Fed nedeniyle parasal sıkılaştırmanın başlayacağı bir döneme girildiğini belirtti. Avrupa'da deflasyon riskinin gündemde olduğuna işaret eden Babacan, AMB'nin kırılganlıklara karşı daha aktif olacağını ifade etti.

Babacan, "Önümüzdeki dönem ihtiyatlı olmamız gerekiyor ama Fed'in atacağı adımlar konusunda karamsar olmaya gerek yok" dedi. Gelişmekte olan ülkelerde büyüme hızının gelecek 10 yılda düşük seyredeceğini belirten Babacan "Cari açığı olan bir ülke olarak büyümenin kaynaklarına dikkat etmek gerekiyor. Saman alevi gibi değil, sürdürülebilir büyüme için büyümenin kalitesine dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Babacan bunun için her anlamda yapısal reformlara gerek olduğunu söyledi. Türkiye'nin özel sektör odaklı bir büyüme yakaladığına dikkat çeken Babacan, dünyaya bakıldığında bunun kolay bir kombinasyon olmadığını vurguladı. Babacan cari açığın ve enflasyonun düşürülmesinin öncelikleri olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler