FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ali Koç'tan 'genç işsiz' vurgusu

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği ve işsizlikten bahsettiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'tan 'genç işsiz' vurgusu

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği ve işsizlikten bahsettiği toplantıda 'Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum' dedi.

Antalya’da düzenlenen G20- OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı’nın açılış oturumunda konuşan B20 İstihdam Görev Gücü Koordinatör Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, işsizliğin dünyanın her yerinde büyük sorun olarak ortaya çıktığını belirterek, 'Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum' dedi.

Ali Koç ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği ve işsizlikten bahsettiği toplantıda, dünya genelinde de özellikle 2’nci Dünya Savaşı sonrası zenginliğin arttığını, borsaların değer kazandığını, likiditenin inanılmaz boyutlara ulaştığını ve gayri safi milli hasılaların arttığını söyledi.

Dünyanın kat be kat daha zenginleşmesine karşın gelir dağılımı eşitsizliğin büyüdüğünü, orta sınıfın yok olmaya başladığını ve zengin ile fakirin arasındaki uçurumun derinleştiğini kaydeden Ali Koç, "Reel ücretlerin düşüklüğü ve işsizliğin artışı gibi de pek çok sorun yaşanıyor. Globalleşme son derece baş döndürücü hızla ilerlemesine rağmen sorgulandığı bir dönemden geçiyoruz. 21’inci Yüzyıl’ın ilk yıllarına baktığımız zaman bu yüzyılın içinde pek çok sürdürülemez sorunu barındırdığını da görüyoruz" diye konuştu.
"İyileştirme arzu ettiğimiz seviyede değil"

Bu çağın sorunlarının başında, özellikle 2008 yılından bu yana artan işsizlik ve istihdamla ilgili sorunlar geldiğini kaydeden Koç, "Son dönemdeki krizler yaramızı daha da derinleştirdi ve iyileştirme de arzu ettiğimiz seviyede değil" dedi.

İşsizliğin dünyanın her yerinde büyük sorun olarak ortaya çıktığını söyleyen Ali Koç, şöyle konuştu: "Her kesimden milyonlarca insanın umutları yok oluyor, hayatları kararıyor ve onlar açısından dünya yaşanmaz bir konuma geliyor. Tabi ki bu gidişat da berberinde sosyal sorunlar ve ciddi gerginlik getiriyor. Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden, bu gidişata baktığımız zaman, endişe duymamak mümkün değil diye düşünüyorum. Eminim bu da hepiniz için geçerlidir."
Genç işsizlik çok fazla

İstihdam ve işsizlik sorunu içinde genç işsizliğinin ayrıca ele alınması gerektiğini aktararak konuşmasını sürdüren Ali Koç, dünyada genç nüfusun işsizlik oranı, yetişkin işsizliğinin 3 katı olduğunu söyledi. Genç nüfus işsizliği, tüm G20 ülkelerinin önceliği haline geldiğini söyleyen Koç, "Devletler, gençlerin iyi eğitilmesi, okul terk oranlarının düşmesi, okuldan istihdama geçişin artırılması, kısacası gençlerimize umutlu ve iyi bir başlangıç vermek için var güçleriyle çaba gösteriyorlar. Buna rağmen, arzu edilen ve hedeflenen ilerleme ve gelişmeler sağlanamıyor" dedi.

Çözümün ancak tüm paydaşların samimi işbirliği içerisinde sorunu çözmek üzere sorumluluk aldıkları takdirde mümkün olabileceğini aktaran Ali Koç, iş dünyasının ya da herhangi bir paydaşın münferit çabalarının çözüm için yeterli olmayacağının altını çizdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler