FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alışverişte havuç ve tavşana dikkat

Tüketicilere uyarılarda bulunan AGSD Başkanı, en çok kullanılan yöntemlerin, "İndir-Bindir", "Battı-Çıktı" "Tavşan ürün" yöntemleri olduğunu ifade etti.

Alışverişte havuç ve tavşana dikkat

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, dönemin uygun olmadığı halde bazı mağazaların ‘çakma’ indirim günleri düzenlediğini belirterek tüketicilere uyarılarda bulundu. Karakuş "Tüketici, çakma indirim kampanyalarının mağduru, kurbanı olmasın" dedi.

AGSD Başkanı Karakuş yaptığı yazılı açıklamada, dönemsel olarak indirim kampanyalarının olmaması gerektiği bir ayda bulunulduğunu fakat bazı mağazaların durumu istismar etmek amacıyla gerçeklikten uzak indirim kampanyaları düzenlediklerine dikkati çekti. Tüketicilerin gerçek anlamda indirimden yararlanmak için ocak ayına kadar beklemeleri gerektiğini hatırlattı.

Karakuş, gerçek olmayan indirim yöntemlerinden de örnekler vererek, en çok kullanılan yöntemlerin, "İndir-Bindir", "Battı-Çıktı" "Tavşan ürün" yöntemleri olduğunu ifade etti.

-İNDİR BİNDİR- Karakuş, o döneme özel ve daha önce mağazada bulunmayan yeni ürünlerin vitrine koyularak, 5 TL olması gereken ürünlerin 15 TL olarak etiketlenip, bu fiyat üzerinden indirim yapılıyormuş gibi sunulduğunu bildirdi.

-BATTI-ÇIKTI- Bazı mağazaların da, tasfiye, kapatma vs sebeplerle, tüketicinin gözünde zararına satış algısı uyandıracak taktikler uygulandığını vurgulayan Karakuş, "Benim bildiğim, 5 yıldır tasfiye, kapatma halinde olan mağazalar var. Her sezon batıp, diğer sezonda çıkıyorlar" dedi.

-HAVUÇ ÜRÜN? Karakuş, bu yöntemle mağazaların ürünlerin tamamında değil, kar oranının yüksek olduğu ürünlerin seçilerek, mağazanın tamamında indirim varmış gibi izlenim yaratılmaya çalışıldığını belirtti.

-TAVŞAN ÜRÜN? Sezonda yüksek fiyat koyulan, ancak indirimlerde "şok" indirime tabi tutularak yüksek oranda satış hedeflenen ürünlerin "Tavşan ürünler" olarak tanımlandığını anlatan Karakuş, "4-5 tavşan üründe uygulanan şok indirimle, yüksek indirim algısı yaratıldığını tüketicilerimiz gözlerden uzak tutmamalılar" diye uyarıda bulundu.

Karakuş, tüketicilerin güvendikleri mağazaları tercih etmelerini ifade ederek, Çin malarının cazibesine katılmamalarına dikkat çekti.(ANKA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler