FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın Fed öncesi dalgalanıyor

Altın, Fed tutanakları ve ABD verisi öncesi son bir haftanın en düşük seviyesi yakınında işlem görüyor

Altın Fed öncesi dalgalanıyor

Altın, Fed'in son toplantısının tutanaklarının açıklanması ve ABD'de ekim ayında tüketici fiyatlarının yatay seyrettiğini göstermesi beklenen veri öncesi, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in varlık alım programının görünümüne çevirmeleri ile birlikte, son bir haftanın en düşük seviyesi yakınında dalgalanıyor.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,275.65 dolardan, bugün Singapur saati ile 12:47'de, ons başına 1,274.93 dolara geldi. Metal dün 1,269.32 dolar ile 13 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek, ons başına 1,274.50 dolarda kaldı.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, dünkü açıklamasında, ABD'de istihdam piyasasının varlık alımlarının başlamasından bu yana iyileştiğini, ancak parasal gevşemenin kaldırılması için "verilerin üstünlüğünün" gerektiğini söyledi. Fed bugün Ekim ayı toplantı tutanaklarını açıklayacak. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bugün açıklanacak olan ve Eylül ayında yüzde 0.2 artan tüketici fiyatlarının ekim ayında değişmemesi bekleniyor.

Sydney'de Barrat's Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Endişe, hiçbir şeyin olmadığı şeklindeki deflasyonel duygunun oluşmaya başlaması," dedi ve "Exchange traded fon (ETF) piyasasında satışlar devam ediyor, anneler ve babalar çıkıp, diğer şeylere giriyor. Altına yönelik şu an için uygulanabilecek bir risk primi yok" şeklinde görüş bildirdi.

Dünyanın en büyük ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, fonun internet sitesindeki verilere göre, dün 863.01 tona inerek Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Altın bu yıl yüzde 24 değer kaybederken, küresel hisse senetleri yüzde 18 yükseldi.

Varlık Alımları

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Fed politika yapıcıları, aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını Mart ayındaki toplantıda muhtemelen 70 milyar dolara düşürecek. Bernanke, gösterge faizin muhtemelen, varlık alımları sonlandırıldıktan sonra uzun süre düşük kalacağını belirtti.

Spot gümüş, erken saatlerde yüzde 0.6 kayıpla ons başına 20.2588 dolara kadar düştükten sonra, yüzde 0.3 yükselerek ons başına 20.4441 dolara çıktı. Fiyatlar dün 20.2254 dolara kadar inerek 9 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Platin yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,411.60 dolara kadar indikten sonra 1,415.40 dolara geldi. Metal dün 1,405.15 dolara inerek 17 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Palladyum dün ons başına 713.03 dolar ile 16 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.3 değer kazanarak ons başına 722.39 dolara geldi.

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler