FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatlarında sarsıcı tahmin!

Altın fiyatları 10 haftanın en düşük seviyesinde. Peki uzmanlar ne diyor?

Altın fiyatlarında sarsıcı tahmin!

Dün akşam açıklanan ABD işsizlik başvurularınun son 7 yılın en düşük seviyesinde çıkması Fed endişelerini artırdı. Ardından zaten düşüşe geçen altın fiyatları yerle bir oldu. Altının onsu haftanın son işlem gününde 1.315 dolar seviyesinde.

Hafta başından bu yana düşüş dalgasında seyreden altın fiyatları haftanın son işlem gününde vurucu darbeyi gördü. Altının ons fiyatı 1.315 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu da son 10 haftanın en düşük seviyesi anlamına geliyor.

ABD İŞSİZLİK VERİSİYLE ÇÖKTÜ
Haftaya yapılacak kritik ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının yarattığı endişeli bekleyişle zaten düşüşte olan altına ABD işsizlik verisi de gaz verdi. İşsizlik başvurularının Nisan 2006'dan bu yana en düşük seviyesine inmesi Fed'in parasal teşvikleri yakın bir azamanda azaltacağı endişesini güçlendirdi. ABD'de işsizlik başvuruları, 7 Eylül'de biten haftada 31 bin düşerek 292 bin seviyesine indi.

Öte yandan, altın fiyatlarının düşmesiyle yeni tahminler yapılmaya başlandı. Goldman Sachs altın için çok çarpıcı bir tahminde bulundu. ABD Merkez Bankası Fed'in varlık alımını azaltacağına dair tahminlerin artması ve Suriye geriliminin azalması altın fiyatlarında büyük düşüşlere yol açtı. Altın 1316 dolarla bir ay önceki seviyelerine geldi. Ancak ünlü yatırım bankası Goldman Sachs altın hakkında daha da kötümser bir tahmin ileri sürdü.

Goldman Sachs altının 1000 doların altına düşebileceğini söyledi. Bankanın emtia araştırmaları müdürü Jeffrey Currie Bloomberg televizyonuna verdiği demeçte altın için bankanın 2014 tahmininin 1050 dolar olduğunu altının gelişmelere göre daha da düşebileceğini açıkladı.

Şu an altını güçlendirebilecek gelişmeler olarak Suriye krizinin yeniden alevlenmesi ve ABD'de borç tartışmaları olduğunu gösteren Currie 2014'te ise Fed varlık azaltımı etksiyle altının düşeceğini belirtti.

[

**ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

**](http://finans.mynet.com/altin/)

[

Çeyrek Altın](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/), Yarım AltınCumhuriyet Altını

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler