FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın kritik seviyelere yaklaştı

Altın fiyatlarında Japonya'nın ekonomiyi toparlamak için ilave tedbirler alacağı yönündeki beklentilerinin de artması sonrası 1650 dolaylarından alım tepkisi gerçekleştiğini görmekteyiz.

Altın kritik seviyelere yaklaştı

Noel tatili nedeniyle açıklanan önemli ekonomik verilerin bulunmaması ve ABD'de mali uçurum sorununun halen devam etmesinin de etkisiyle 1650 ile 1668 bandında yatay bir seyir sergileyen altın fiyatlarında kritik seviyelere yaklaştığımızı söyleyebiliriz.

1672,5 ve 1677 direnç seviyeleri kısa vadede kritik değerler
Altın fiyatlarını tekniksel olarak incelediğimizde orta ve uzun vadede etkili olan yükselen trendin halen devam ettiğini açıkça görmekteyiz. Fakat; geçtiğimiz haftalarda önemli bir destek seviyesi olan 1635 dip seviyesinin test edildikten sonra kısmi alım tepkisi ile karşılaşsa da;kısa vadeli düşen trendini halen sürdürdüğünü söyleyebiliriz.

Düşen trendin eğimine de bağlı olarak trendin üst noktasını ele aldığımızda 1668 ve 1672,5 direnç seviyelerinin bu bölgeye tekabül ettiğini de görmekteyiz. Burada bahsettiğimiz düşen trendin yanı sıra; potansiyel bir 'ters omuz baş omuz' formasyonunun da oluşabileceğini yani 1670 dolaylarının yukarı yönlü kırılması durumunda alımların tekrar ön plana çıkarak 1700 dolaylarının hedeflenebileceğini de belirtmek istiyoruz.

Ozan Batu
İntegral Menkul Değerler Analisti

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler