FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın teşvikle yükseliyor

Avrupalı maliye liderlerinin bölgenin borç krizi üstünde koordine olma konusunda anlaşmış olmalarına rağmen derinleşen borç krizi sebebiyle parasal teşvik sesleri yükselirken altın yükseliyor.

Altın teşvikle yükseliyor

Spot altının onsu yüzde 0.7 kadar artışla 1,627.93 dolara çıktı ve Singapur'da yerel saatle 10.21'de 1,625.13 dolar oldu. New York Comex'te ağustos teslimli altın yüzde 0.9 artışla ons başına 1,630.60 dolardan alıcı buldu. Japon Maliye Bakanı Jun Azumi; Grup 7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının telekonferansının ardından Tokyo'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Yunanistan ve ispanya'ya yardımda koordine hareket edecekleri kararı aldıklarını vurguladı. Avrupa Merkez Bankası bugün faiz toplantısı gerçekleştirecek.

İspanya Bütçe Bakanı Cristobal Montoro dün yaptığı açıklamada ülkennin sermaye piyasalarına girişte zorlandığı gerçeği ile yüz yüze olduğu ve Avrupalı yetkililerin bankaları destekleme konusunda yardımcı olmaları gerektiği vurgusunu yaptı. Alman Die Welt ise konuya yakın ismini açıklamadığı kaynağına dayandırdığı haberine göre İsoanya'nın Avrupa Finansal İstikrar Fonu EFSF'den kredi hattı açabileceğini yazdı.

Spot gümüşün onsu yüzde 1.2 kadar artışla 21 mayıs tarihinden beri en yüksek seviye olan 28.8662 dolara yükseldi ve 28.7875 dolardan işlem gördü. Spot platinin onsu ise yüzde 0.7 değer kazanarak 1,448.25 dolardan alıcı buldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler