FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın yatırımcıları dikkat!

Gaziantep Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Güneş, yatırım aracı olarak tercih edilen altındaki fiyat düşüşünün süreceğini söyledi.

Altın yatırımcıları dikkat!

Yrd. Doç. Dr. Ali Güneş, altında yaşanan düşüşün birden fazla sebebi olduğunu ve temel nedenin Amerika'da yaşanan gelişmeler olduğunu ifade ederek, "Amerika'nın varlık alımlarını düşük tutması doların değer kazanmasına yol açtı. Doların değer kazanması da altında yaşanan düşüşün temel sebebidir. Altının ons bazında değeri 1300 doların altına düştü. Amerika'daki ekonomik gelişmeler ve dolardaki iyileşme neticesinde bu düşüş devam edecektir" diye konuştu.

Amerika ekonomisinde yaşanan gelişim ve düzelme eğiliminin doların dünya genelindeki değerini de artırdığına değinen Güneş, bunun dışında Amerika'daki borçlanma faizlerinin artma ihtimalinin de altındaki düşüşe zemin hazırladığını kaydederek, "Altındaki bu düşüşler özellikle yatırımcıları ve vatandaşları daha çok Dolar ile Euro'ya yönlendirecektir. Bu durumda aşırı talep nedeniyle Euro ve Dolar'da da mutlak bir artış yaşanacaktır" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler