FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altının ateşi yükseldi

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.244,19 dolara çıkarak son 2,5 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Altının ateşi yükseldi

Son iki yılda yatırımcısını üzen ve 2013 yılında yüzde 28, 2014 yılında ise yüzde 2 değer kaybeden altın, 2015 yılına iyi bir başlangıç yaptı ve yılbaşından bugüne kadar olan dönemde yüzde 4,70 değer kazandı.

Uluslararası piyasalarda güne 1.233,05 dolardan başlayan altının ons fiyatı bu seviyeden gelen alımların etkisiyle 1.244,19 dolara kadar çıkarak 23 Ekim 2014 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Altının ons fiyatı 23 Ekim 2014'te 1.244,75 doları görmüştü.

Geçen hafta cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşmasına karşın saatlik ücretlerin beklentilerin altında kalması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi sonucu riskli varlıklarda değer kaybı görülürken güvenli liman varlıklarına alım geldi. Altının ons fiyatı da söz konusu gelişmelere paralel yükselişini sürdürdü.

Analistler, altında fiziki talebin sınırlı düzeyde olduğunu ifade ederken, kısa ve orta vadede Fed politikalarına bağlı fiyatlamaların devam edeceğini belirtiyor.

Teknik olarak altının ons fiyatında 1.255 doların direnç konumunda olduğunu aktaran analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise 1.230 doların destek konumuna gelebileceğini ifade ediyor.

"1250 DOLAR KRİTİK SEVİYE"
Noor Capital Market Uluslararası Piyasalar Uzmanı Ahmet Uluhan, altın fiyatlarının ABD merkez bankası'nın (Fed) faiz artırımında aceleci davranmaması, Yunanistan belirsizlikleri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) genişlemeci adımlarına dair beklentiler ve petrol fiyatlarındaki sert gerileme ile bir kez daha kritik 1.250 dolar direncine yükseldiğini söyledi.

Fiziki talebin halen sınırlı olduğu altında gelişmelere paralel fiyatlamaların bir süre daha devam edeceğini dile getiren Uluhan, burada özellikle 1.250 doların kritik seviye olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Mevcut koşullarda bu seviyenin aşılacağını düşünmediğine dikkati çeken Uluhan, şunları ifade etti:

"Ancak petrol fiyatının düşüşüne yönelik Rusya başta olmak üzere petrol üreticisi ülke ekonomilerinin dar boğaza girmesi ve sektörel bazda yaşanabilecek diğer olumsuzlukların tekrar ön plana çıkması durumunda işin gidişatı değişebilir. Altının ons fiyatında 1.250 dolar olan kritik eşik, gelişmelere paralel aşılacak olursa 1.300 dolar seviyelerine doğru yeni bir trend söz konusu olabilir. Haliyle altın yatırımcısının bu seviyelerdeki olası kırılmalara daha duyarlı yaklaşmasında fayda var."


Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler