FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amerikalılar Boğaz'da yalı avında

Sotheby's Realty Türkiye'nin portföyündeki yalılara ABD'liler başta olmak üzere yabancılar ilgi gösterdi. Baltalimanı'ndaki Zeki Paşa Yalısı'nı ünlü bir otel zinciri otele çevirmek istiyor.

Amerikalılar Boğaz'da yalı avında

Türkiye'de aralık ayında faaliyetlerine başlayan lüks emlak danışmanlık şirketi Sotheby's Realty'nin Türkiye'deki portföyü ABD'de büyük ilgi gördü.

Portföylerindeki en pahalı mülkün Baltalimanı'ndaki Zeki Paşa Yalısı olduğunu belirten Sotheby's International Realty Türkiye Genel Müdürü Arman Özver, "Mülkü portföyümüze alır almaz Amerika'daki ofis vasıtasıyla New York Times, Washington Post gibi gazeteler de bizimle bağlantıya geçerek köşkle ilgili bilgiler istediler" dedi. Özver, Osmanlı döneminde Sultan ikinci Abdülhamit'in nazırlarından Zeki Paşa için yaptırılan halen de aynı soydan gelen akrabaları tarafından kullanılan köşk için ünlü bir otel zincirinin otel yapmak için görüşmede olduğunu kaydetti. Özver, zincirle yapılan gizlilik anlaşması gereği isim vermedi. Yalıya 100 milyon dolar civarında değer biçildiği öğrenildi.

4-5 YALI DAHA SIRADA
Sotheyb's'i Türkiye'ye getiren Hitay Holding Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Hitay ise Zeki Paşa Köşkü'nün yanı sıra Boğaz'da çok değerli 4-5 yalının daha satış için kendilerine geldiğini söyledi. Özver Türkiye'den ise ev satın almaktan çok lüks mülkünü satmak isteyenlerden yoğun talep aldıklarını söyleyerek "Bunlar arasında Boğaz'da yalı, köşk gibi değerli gayrimenkuller var. Şu anda portföyümüzde 15'e yakın değerli mülk bulunuyor" diye konuştu. ABD'deki ofisleri vasıtasıyla Amerikalıların yalılara büyük ilgi gösterdiğini belirten Özver, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Körfez ülkelerinde de talep aldıklarını kaydetti.

'Lüks emlakta açık varmış'
Portföylerinde sadece köşk ve yalılar değil fiyatı 250 bin dolardan başlayan stüdyo, 1+1 daireler de bulunduğunu söyleyen Hitay, "Açıldığımız günden sonra gelen talepten lüks emlakta bir hizmet eksikliği olduğunu gördük. Lüks mülkünü satmak isteyen ancak bunun doğru kişilere doğru hizmetle satılmasını isteyen çok sayıda kişi var. Çevremizden bu talebi görüyoruz" dedi.

150 yıllık yalı
Baltalimanı'ndaki Zeki Paşa Yalısı 19 yüzyılda Fransız mimar Alexandre Vallaury'e Sultan II. Abdülhamit dönemi nazırlarından Müşir Zeki Paşa için yaptırıldı. 150 yıllık yalı, 5 katta 23 oda, 3 bin m2 kapalı alan, 4 bin m2 bahçe ve 130 metrelik rıhtımdan oluşuyor.

Alaçatı Taş Otel de 3.2 milyona Euro'ya satılık
Yalılar dışında grubun ilk ticari gayrimenkul portföyünü Alaçatı'daki Taş Otel oluşturdu. Taş Otel'e 3 milyon 250 bin Euro değer biçildiği öğrenildi. Hitay, Taş Otel'in portföylerine yeni girdiğini ve girer girmez de büyük ilgi gördüğünü söyleyerek "Keşke zamanım olsa. Ben de almak çok isterdim" dedi. 2001 yılında girişimci Zeynep Öziş, 110 yıllık bir Rum konağını Alaçatı Taş Otel'e çevirerek Avrupa'nın en iyi butik otelleri arasına koymuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler