FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anne-babaya 140 TL yoksulluk yardımı

Geçtiğimiz hafta, Ermenek'teki maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin ailesine bin 349 TL aylık bağlandığını açıklayan SGK, Tezcan Gökçe'nin anne-babasına 140 TL yoksulluk yardımı bağladı

Anne-babaya 140 TL yoksulluk yardımı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ermenek'teki maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin anne-babasına 140 TL yoksulluk yardımı bağladı.

Karaman Ermenek’teki maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökce’nin’nin annesi Ayşe Gökçe’yi Türkiye, “Oğlum yüzme de bilmezdi suyun içinde ne yaptı” sözleriyle hatırlıyor.

Ayşe Gökçe’nin eşi Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe ise oğlunun cenazesine yırtık ayakkabılarıyla katılmıştı. Baba Gökçe’nin bu yırtık ayakkabılı görüntüsü ise Türkiye’de yoksulluğun fotoğrafı olarak algılandı.

Geçtiğimiz hafta, Karaman Ermenek’teki maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökce’nin ailesine bin 349 TL aylık bağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), anne-babaya da 140'ar TL’lik yoksulluk yardımı bağladı.

Tezcan Gökce'nin, çalıştığı Has Şekerler Madencilik'te asgari ücret üzerinde primi yatırıldığı için, anne-babasına bağlanan yoksulluk yardımının düşük seviyede kaldığına vurgu yapıldı.

SGK, madende cenazelerine ulaşılan 10 madenciden 9’unun ailesine aylık bağladı. Bir madencinin ailesi ile ilgili işlemler ise sürüyor. İki çocuğu ve eşi bulunan Recep Gökce’nin ailesine bin 349 TL aylık bağlandığı açıklanmıştı.

Gökçe’nin anne-babasına yoksulluk aylığı tutarının ise belirlendiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre anne-babaya 140 TL yoksulluk yardımı bağlandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler