FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Annesinden ilham aldı iş sahibi oldu

Manisa'da yaşayan 42 yaşındaki Ayşe Kantar, KOSGEB'ten aldığı destekle kurduğu işyerinin ilhamını, üniversite yıllarında memleketten gıda kolisi gönderen annesinden aldı.

Annesinden ilham aldı iş sahibi oldu

Ev yapımı yiyecekleri kolileyen Kantar, talep üzerine Manisa dışında İzmir, İstanbul, Eskişehir gibi illere de ürünlerini yollayarak pazarını genişletti.

Manisa'da yaşayan Ayşe Kantar, KOSGEB'in girişimcilik kursuna katılarak Yunusemre İlçesi'nde işyerini açtı. KOSGEB desteğini alan Kantar, annesinin kendisi İskenderun'da Mustafa Kemal Üniversitesi Makine Teknikerliği bölümünde okurken, Manisa'dan gönderdiği gıda kolilerinden aldığı fikirle, doğal ürünleri satmak üzere kolları sıvadı. Girişimcilik kursuna başladığında ne yapacağı konusunda bir fikri olmadığını söyleyen Kantar, "Ama daha sonrasında annemin üniversite yıllarında bana gönderdiği koliler aklıma geldi. O yıllarda bizi çok heyecanlandırırdı. Memleketten gelen kolinin yarattığı hissi yaratmak istiyorum. Belgemi aldıktan sonra 'Anne Kolisi'nin marka tesciline de başvurdum. 2015 yılının Ekim ayında da işyerimi açarak faaliyete başladım" diye konuştu.

İSTANBUL'A, ESKİŞEHİR'E ANNE KOLİSİ YOLLUYOR

Kendi ürettiği doğal ürünleri sattığını kaydeden Kantar, "Kışlık erzaklar, doğum günlerine, toplantılara siparişler yapıyorum. İlk olarak tanıtıma öncelik verdim. Siparişleri ben götürüyorum. Ama İzmir, İstanbul, Eskişehir gibi yerlere kargoyla gönderiyorum. Oralardan da müşterim var. Çünkü internet üzerinden açtığım portalla tanıtımımı yapıyorum. Erişteler, reçeller, kurutulmuş kışlık erzaklar, doğal zeytinyağı gibi ürünleri tek tek koliye koyuyorum ve yolluyorum" dedi.

Özellikle çalışan kadınların yemek siparişi verdiğini de anlatan Kantar, "Çalışan kadınlar yemek yapmakta zorlanıyor. İnternet üzerinden ya da telefonla siparişlerini veriyorlar. Ben de evde yapılmış doğal ürünleri ayaklarına götürüyorum" diye konuştu.

EV KADINLARININ ÜRÜNLERİNİ DE SATIYOR

Fuarlara katıldığını ve işini büyütmeyi hedeflediğini anlatan Kantar, anne kolisi fikrini daha da geliştirerek, katkısız ürünleri tüm Türkiye çapında satmak istediğini ifade etti. Ayrıca işyerinde diğer ev kadınlanının yaptığı el sanatı ürünlerine de yer veren Kantar, kadınların yaptığı ürünlerle üretime katılmasını sağlamak istediğini dile getirdi.DHA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler