FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arap Coğrafyasında bu sefer Türk dizisi değil, şampuan konuşuluyor

Türk dizilerinin en çok izlendiği yerlerden biri olan Ortadoğu ve Arap coğrafyası bu sefer Türkiye’den bir diziyi değil, şampuanı konuşuyor.

Arap Coğrafyasında bu sefer Türk dizisi değil, şampuan konuşuluyor

Türk dizilerinin en çok izlendiği yerlerden biri olan Ortadoğu ve Arap coğrafyası bu sefer Türkiye’den bir diziyi değil, şampuanı konuşuyor. Sahip olduğu özel formülle dünya kozmetik devlerini peşinden koşturan Türk şampuanın hedefi 3 yıl içinde bölgeye 1 milyon şişeden fazla şampuan ihraç edebilmek.

Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Tuğba Büyüküstün, Songül Öden gibi Türk dizi oyuncularının adeta birer star olarak anıldığı Arap coğrafyasında bugünlerde yıldızı yükselen başka bir Türk markası daha var. Ankara Ostim’deki GeoMASS Ar-Ge Laboratuvarında yıllar süren çalışmalar sonucu at kuyruğu özünden ürettikleri Revox At Kuyruğu şampuanıyla adını duyuran LTS Teknoloji Grup’un Başkanı Trikolog (saç ve saç derisi uzmanı) Talat Sam, Arap coğrafyasını bu kez dizilerle değil şampuanla fethetmeye hazırlandıklarını söyledi.

“Hedef 1 milyon kutu şampuan ihraç edebilmek”
Daha önce Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde satış yaptıklarını ve kısa sürede bu pazarlarda önemli yer edindiklerini anlatan Talat Sam, “Arap coğrafyasıyla ortak tarihimiz, ortak kültürümüz, ortak yaşam biçimimiz ve ortak inancımız var. Bunu çok önemli bir avantaj olarak görüyoruz. Bu kapsamda Arap piyasasına önce deneme ürünleri gönderip özellikle oradaki başı kapalı hanımefendilerin ilk tepkilerini ölçtük” dedi.

Deneme ürünlerini kullananların çok memnun kaldıkları ve oradaki satıcılardan devamını talep ettikleri bilgisini veren Sam, şöyle devam etti:

“Talep bu kadar fazla olunca biz de Revox olarak bu ülkelerde yer almaya karar verdik. Öncelikle Suudi Arabistan ile anlaşmamızı imzaladık. Umman Krallığı, Kuveyt, Mısır, Pakistan, Nijerya ve Birleşik Arap Emirlikleri ile görüşmelerimizde çok büyük mesafeler aldık. Bu yılın sonunda bu ülkelere de ihracata başlayacağız. İlk etapta hedefimiz bir yılın sonunda 500 bin kutu şampuan ihraç etmek. Üç yıl içinde ise 1 milyon kutu Revox At Kuyruğu şampuanını bu ülkelerde satmış olmayı amaçlıyoruz. Dünya kozmetik sektörüne ‘made in Turkey’ ürünlerin damga vurması gibi bir hedefimiz var. İç piyasadaki başarımızı yakın zamanda uluslararası arenaya da taşıyarak bu hedefe ulaşmak istiyoruz.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler