FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artık iznimiz olmadan aranmayacağız

Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, abonenin izni olmadan pazarlama ve tanıtım amaçlı telefonla arayamayacak, SMS ve e-posta gönderemeyecek.

Artık iznimiz olmadan aranmayacağız

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından kabul edilen “Pazarlama Amaçlı Haberleşmelere İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı”, kurumun internet sitesinde yayınlandı.

BTK’nın yayınladığı taslağa göre elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, izin vermeyen ya da daha önce verdikleri izni geri alan abone ve/veya kullanıcılarla otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle pazarlama veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla haberleşme yapılabilmesi için izin almak zorunluluğu getiriliyor. Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler abonenin izni olmadan pazarlama ve tanıtım amaçlı telefonla arayamayacak, SMS ve e-posta gönderemeyecek.

İşletmeci abonenin izni olmaksızın abone ve kullanıcıları ile iletişime geçemeyecek. İşletmeciler pazarlama, tanıtım gibi maksatlarla haberleşme yapmak amacıyla izin almak için aboneleriyle yılda en fazla 2 kez iletişime geçebilecek.

GSM şirketleri, tüketiciler ile sözleşme/taahhütname yaparken aboneyi bilgilendirerek, abonenin kendisi ile iletişime geçilmeme yönünde irade açıklaması olmaması durumunda işletmecilerin aboneler ile pazarlama ve tanıtım amaçlı haberleşme yapılabilecek. Ancak söz konusu her bir haberleşmede, abonenin ücretsiz bir şekilde haberleşmeyi engelleyebilme hakkı da olacak.

BTK’nın belirlediği kurallara uymayan şirketlere ise yönetmelik hükümleri gereği gelirlerinin yüzde 3’üne kadar ceza kesilebilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler