FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Asgari ücret 1,500 TL, emekliye ikramiye...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı seçim beyannamesi, 'hane ekonomisi' odaklı olmak üzere ekonomi ağırlıklı vaatler içeriyor.

'Asgari ücret 1,500 TL, emekliye ikramiye...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ekonomi ağırlıklı dört ayaklı seçim beyannamesini açıklarken; bu kapsamda asgari ücreti 1,500 TL'ye çıkaracaklarını, çiftçiye mazotu 1.5 TL'den sağlayacaklarını, tüketici kredisi ve kredi kartı borçlularının borç faizinin yüzde 80'ini sileceklerini vaadetti.

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçimine yönelik "Yaşanacak bir Türkiye için" sloganıyla düzenlenen geniş katılımlı etkinlikte, CHP iktidarının ilk 100 gününde ve bir yılında yapacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, dört ayaklı stratejinin ilk ayağı olarak "Katılımcı Demokrasi" ile Türkiye'yi insani gelişmişlik endeksinde 69. sıradan ilk 20'ye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Stratejinin ikinci ayağı olan "Uluslararası Alanda Rekabet Edecek Üretim" çerçevesinde rekabetçi bir ekonomi için, üretken yatırımlara, verimlilik artışına ve nitelikli istihdama öncelik vereceklerini anlatan Kılıçdaroğlu; katma değeri yüksek ürün üretmek için üniversiteleri bilgi üretim üssü haline getireceklerini, bunun için de YÖK'ü kaldıracaklarını vadetti.

Kılıçdaroğlu, stratejinin "Sosyal Demokrasinin Güçlendirilmesi" adını taşıyan üçüncü ayağı ile üretilen refahın hakça paylaşılmasını sağlayacaklarını belirterek, bu çerçevede emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye vereceklerini, emekliden kesilen sosyal güvenlik primini kaldıracaklarını, taşeron işçilerin hepsinin kadroya alınacağını, asgari ücretin vergileri kaldırılarak net 1,500 lira olacağını aktardı.

Kılıçdaroğlu ayrıca çiftçiye mazotu 1.5 TL'den vereceklerini de söyleyerek, tüketici kredisi ve kredi kartı borçlularının faizlerinin yüzde 80'inin silineceğini kaydetti.

Stratejinin dördüncü ayağı olan "Devletin Güçlendirilmesi" çerçevesinde kurumları güçlendireceklerini belirten Kılıçdaroğlu; vergi denetimini silah olarak kullanmayacaklarını, Gelir İdaresi Başkanlığı'nı özerk kılacaklarını bildirdi.

TBMM'de Plan Bütçe Komisyonu dışında bir Kesin Hesap Komisyonu oluşturacaklarını, başkanlığına da muhalefet partisinin geleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu vaatlerin bir kısmını iktidarlarının ilk 100 gününde, diğer kısmını ise ilk bir yılda gerçekleştirme sözü verdi. (Reuters)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler