FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asırlık halı devi kepenkleri indirdi!

Türkiye’nin en eski markalarından Has Halı’nın bir ay kadar önce sessiz sedasız kapılarına kilit vurduğu ortaya çıktı.

Asırlık halı devi kepenkleri indirdi!

Türkiye'deki en büyük halı markalarından Has Halı yaklaşık bir ay önce kapıya kilit vurdu. 100 seneyi aşkın bir süredir faaliyet gösteren Kayserili halı devinin daha önce George Bush, Angelina Jolie, Harrison Ford gibi ünlü isimlere halı sattığı biliniyor. Edinilen bilgilere göre üretim tesisleri ve birçok mağaza kapatıldı. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin konuyla ilgili özel haberi şöyle:

Halı sektörü, 120 yıllık Has Halı’nın kapılarına kilit vurması ile çalkalanıyor. Edinilen bilgilere göre Has Halı bir ay kadar önce İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa’daki mağazalarını kapattı. Şirketin Isparta, Diyarbakır ve Erzurum’daki tezgâhları ise durduruldu. Şirketin bir bankaya olan borçları nedeni ile depolardaki ürünlere icra yolu ile el konulduğu ifade ediliyor.

PERAKENDE SORUN YAŞANDI

Has Halı, son yıllarda üretimini önemli ölçüde yurtiçine kaydırdı. Şirket, Isparta ve Diyarbakır’daki tezgâhlarda işlediği el halılarını, toptan piyasanın yanı sıra yurtdışına satıyordu. Türkiye’deki birçok ünlü mağazaya halı satan Has Halı bir süre önce kendi mağazalarını açtı. Sektör kaynaklarına göre, Has Halı’nın mali sıkıntıya düşmesinin nedenlerinden birinin Çin ile rekabette başarısız olması olarak gösteriyor. Kiraladığı mağazalara yüksek kiralar ödeyen şirketin ürettiği ürünleri pazarlamakta zorluk çekmesi de sıkıntının bir temel gerekçisi olarak ifade ediliyor.

Konu ile ilgili görüşmek istediğimiz Has Halı’nın sahibi Ahmet Hasoğlu’na ise ulaşılamadı. Hasoğlu’na ait cep telefonun kapalı olduğu anlaşıldı. Şirketin eski bir çalışanı Hasoğlu’na kendisinin de ulaşamadığını öne sürdü.

BUSH’A HALI SATTI

Tescilli markaları Ottoman, Pera ve Seraph ile üretim yapan Has Halı’nın yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda önemli müşterisi bulunuyor. ABD eski Başkanı George Bush’un yanı sıra, bir çok Hollywood yıldızına el dokuması Has Halı ürünlerinin satıldığı açıklanmıştı. Şirketin sitesinde yer alan bilgilere göre ise, Türkiye’de Çankaya Köşkü, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi gibi birçok önemli yerde Has Halı ürünlerinin kullanıldığı belirtiliyor. Has Halı, sektörün Oscar’ı olarak bilinen ‘Mükemmel Halı Ödülü’nü 2003 ve 2006’da kazanmıştı. Has Halı aynı zamanda Muhteşem Yüzyıl dizisine de sponsor olmuştu.

120 YIL ÖNCE KURULDU

Has Halı’nın kökleri 1896 yılına dayanıyor. Kayseri’de Mustafa Ağa ve oğlu Hacı Ali Hasoğlu tarafından kurulan firma şimdilerde beşinci kuşak tarafından temsil ediliyor. Has Halı’nın başında bulunan Ahmet Hasoğlu, 1990’ların başında markayı yeniden yapılandırdı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler