FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asya Emeklilik'in yeni sahibi belli oldu

Asya Emeklilik ve Hayat AŞ'nin Bank Asya'ya ait hisseleri için en iyi teklifi 40 milyon 400 bin TL ile Tarım Kredi Kooperatifleri verdi.

Asya Emeklilik'in yeni sahibi belli oldu

Tarım Kredi Kooperatifleri, Bank Asya'nın emeklilik şirketindeki hisselerini 40 milyon 400 bin liraya aldı. İşlem için TMSF fon kurulunun onayı beklenecek.

Asya Emeklilik ve Hayat'ın Bank Asya hisseleri için Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ve Fiba Emeklilik ihalede yarışmıştı.

AA Finans'ın haberine göre ihale, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nin 33,350 milyon lira, Fiba Emeklilik ve Hayat'ın ise 33, 219 milyon lira teklifleriyle başladı.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin sigorta şirketi Güven Sigorta, 2008 yılında 357 milyon YTL’ye Groupama’ya satılmıştı. Yapılan anlaşma çerçevesinde, Tarım Kredi Kooperatifleri ise 10 yıl boyunca Güven Sigorta’nın acenteliğini sürdürecek ve bu arada sigorta şirketi de kuramayacaktı.

2018’de bu sürenin dolması ile Tarım Kredi Kooperatifleri de Işık Sigorta’yı alarak yüzde 35’ine sahip olduğu tarım sigortalarını bu şirket aracılığıyla kendisi yapmak istiyordu.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler