FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Babacan’dan asgari ücret açıklaması

Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan, “Asgari ücret 1.300 lira olacak” vaatlerinin 2016 yılında uygulanacağını ancak nihai kararı Asgari Ücret Komisyonu’nun vereceğini söyledi.

Babacan’dan asgari ücret açıklaması

Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan, asgari ücret konusunda spekülasyona girmemek gerektiğini söyledi. TRT Haber’e konuk olan Babacan, “Asgari ücret 1300 lira olacak” vaadinin ne zaman başlayacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: ‘TAVSİYE EDECEĞİZ’ DEDİK “Asgari ücret aslında Asgari Ücret Komisyonu tarafından tespit ediliyor. Orada işveren kesimi de var işçi kesimi de var. Beraberce oturulup konuşuluyor. Fakat hükümetin görüşü çok etkili. Biz ne açıkladık aslında; dedik ki 2016’da asgari ücret net 1.300 lira olacak şekilde biz hükümet olarak o komisyona tavsiyede bulunacağız. Ama bulunduğumuz tavsiye etkili olacaktır.” EVLİ OLURSA DAHA YÜKSEK Komisyonun dinamiğinin hükümetin talebi doğrultusunda çalıştığını vurgulayan Ali Babacan, “Bir spekülasyona girmemek lazım. Bizim 1.300 lira nettir ve 2016 yılında uygulanacak bir rakamdır. Ayrıca bu rakam bekâr çalışanlar için geçerli. Evli olduğu zaman bu rakam daha da yükselecektir” dedi.

Devam� i�in: http://www.ntvpara.com/haberler/ekonomi/babacan-dan-asgari-ucret-aciklamasi
Copyright © ntvpara.com
Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan, asgari ücret konusunda spekülasyona girmemek gerektiğini söyledi. TRT Haber’e konuk olan Babacan, “Asgari ücret 1300 lira olacak” vaadinin ne zaman başlayacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

‘TAVSİYE EDECEĞİZ’ DEDİK

“Asgari ücret aslında Asgari Ücret Komisyonu tarafından tespit ediliyor. Orada işveren kesimi de var işçi kesimi de var. Beraberce oturulup konuşuluyor. Fakat hükümetin görüşü çok etkili. Biz ne açıkladık aslında; dedik ki 2016’da asgari ücret net 1.300 lira olacak şekilde biz hükümet olarak o komisyona tavsiyede bulunacağız. Ama bulunduğumuz tavsiye etkili olacaktır.

” EVLİ OLURSA DAHA YÜKSEK

Komisyonun dinamiğinin hükümetin talebi doğrultusunda çalıştığını vurgulayan Ali Babacan, “Bir spekülasyona girmemek lazım. Bizim 1.300 lira nettir ve 2016 yılında uygulanacak bir rakamdır. Ayrıca bu rakam bekâr çalışanlar için geçerli. Evli olduğu zaman bu rakam daha da yükselecektir” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler