FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan kuşbaşı ve kıyma fiyatlarını açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kıyma tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşının tavan fiyatının ise 34 lira olması konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi.

Bakan kuşbaşı ve kıyma fiyatlarını açıkladı

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik kırmızı et fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına gidileceğini söyledi.

Bakan kıyma kilogramının 32 TL, kuşbaşı etin kilogramının ise 34 TL olacağını belirtti.

Tarım Bakanı Faruk Çelik, kasaplık kıymada 32 TL, kuşbaşı ette ise 34 TL tavan fiyat uygulanması konusunda sektör temsilcileriyle mutabakata vardıklarını söyledi.

Çelik yaptığı açıklamada, bu kararın sonuçlarının değerlendirilmesi için beş-altı ay sonra yeniden gözden geçirileceğini bildirdi.

Çelik, “Daha önceki toplantımızda değerlendirdiğimiz bir çok konunun dahilinde, özet olarak aldığımız karar gereği karkas yağsız et fiyatının tavan olarak 23,2 TL olması, yağlı fiyatın ise 21,8 TL olması, kasapta yoğun olarak kıyma fiyatının 32 TL, kuşbaşı fiyatının 34 TL olmasıyla ilgili bir görüş birliğine varmış bulunuyoruz. Bunun altında yatan nedenler olarak sektörde bazı spekülatörlerin, piyasadaki üreticimizi üretimden vazgeçirecek açıklamaları olmuştur. Bir yandan üreticimizi, besicimizi korurken, spekülatörlere yol açmamalıdır” dedi.

**MÜDAHALE DEĞİLDİR** Çelik, bu durumun piyasaya müdahale şeklinde değil, piyasa ile birlikte hareket edilmesi için atılmış bir adım olarak algılanması gerektiğini de belirtti.
**FİYATLAR 1 HAFTAYA YANSIYACAK** Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ Bakan Faruk Çelik ile bugün et fiyatlarına ilişkin katıldığı toplantının ardından hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Yalçındağ karkas etin fiyatının 25-26 liralara çıktığını Bakan Çelik ile yapılan toplantının ardından bu fiyatın 23 lira civarına çekildiğini söyledi. Yalçındağ böylece kırmızı etin fiyatının 5 lira civarında ucuzlayacağını belirtti. İşte Yalçındağ’ın açıklamalarının tamamı, “Biz elimizi taşın altına koyduk. 0 noktasında satılacak 32 liraya satılan kıyma, reyonlarımızın bir bölümünü böyle tanzim edip makul bir ortam oluşturacağız. 1 haftaya dükkanlara yansıyacak bu fiyat. 5-6 ay sonra bir toplantı daha yapacağız. Biz istikrar istiyoruz. Ramazan geldi et fiyatları arttı bu lafı duymak istemiyoruz” diye konuştu.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler