FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Müezzinoğlu'ndan emekliye promosyon açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere promosyon haberlerine ilişkin, "Hükümetin böyle bir müjde verme yetkisi yok.'' dedi.

Bakan Müezzinoğlu'ndan emekliye promosyon açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların başkanları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir gazetecinin, emeklilere promosyon verileceği yönünde birtakım haberlerin gündeme geldiğini hatırlatması üzerine Müezzinoğlu, ne bakan olarak ne hükümet olarak kendilerinin emekllilere promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şanslarının bulunmadığını ifade etti.

Böyle bir yetki ve taahhütlerinin olmadığının altını çizen Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

''Emeklilere promosyon, emekli maaşlarını bankada 1,5 gün ortalama kalması karşılığında hükümetimiz adına biz bankalardan ne kopartabiliriz diye onlara aracılık yapıyoruz. Yoksa bu anlamda bizim hükümetimizin, maliyenin herhangi bir bütçesinden promosyon diye bir ödenek veya durum söz konusu değildir. Biz bankaya paralarını ayın 15'inde yatırıyoruz. O ne zaman alıyor 16'sında. Bir gece parası bankada kalıyor. O zaman da emeklikler diyor ki; 'benim param sende 1 gece kaldı. Bu param adına bana bir miktar pay ver. Bir hakkım doğuyor burada'.''

"BANKALARIN KOMİSYON HAKKI VAR"

Emeklilerin böyle bir düşüncesi olduğunu aktaran Müezzinoğlu, ancak bankaların bu duruma sıcak bakmadığını belirterek, ''Banka da diyor ki; 'ben senin paranı ayağına kadar getiriyorum ve sana teslim ediyorum ve bundan da hiçbir ücret almıyorum. Esasında transfer komisyonu alıyorum.' Banka bu hizmeti ücretsiz yapıyor. Ama bir başkası para yatırsa komisyon alıyor. HükFümetin emeklilere yatırdığı paranın emeklilerimizin eline gitmesi için banka burada bir hizmet yapıyor mu, yapıyor. Bu hizmetin karşılığında komisyon hakkı var mı, elimizi vicdanımıza koyduğumuzda var.'' diye konuştu.

Emeklilerin güçlü bir müşteri potansiyeli olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, konunun, emeklilerin paralarının bankada kalması sonucu 1 günlük haklarının alınması olduğunu anlattı.

Bazı özel bankaların bu konuda cazip konuştuğunu, ancak bunların şube sayılarının 100 olduğunu, bu durumda ise emeklilerin mağdur olacağının altını çizen Müezzinoğlu, ''Dolayısıyla kamuoyunu doğru bilgilendirmek lazım. O nedenle inşallah çalışmalarımızı bir noktaya getirdik. Burada en güçlü kamu bankaları, en güçlü derken binin üzerinde şubesi olan ve emeklilerimizi mağdur etmemek için tercih etmek zorundayız, onlarla oturuyoruz. O zaman da onlar diyor ki; 'görev zararı çıkıyor'." şeklinde konuştu.AA


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler