FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlar Kurulu sonrası flaş kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası kameraların karşısına geçti. Kurtulmuş, kıdem tazminatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası flaş kıdem tazminatı açıklaması

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda kıdem tazminatı reformunun detaylı bir şekilde gündeme geldiğini söyleyen Kurtulmuş, "Politika hedefleri olarak işçiyi hak kaybına uğratmayacak, iş verene yük getirmeyecek ve sürdürülebilir bir yapının ortaya konduğu reform Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı" dedi.

Kurtulmuş, "Bu bakanlar kurulundaki ilk bilgilendirmedir. İleriki günlerde Kıdem tazminatı reformu gündeme gelecektir. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır" diye konuştu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

DEPREME KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

Depreme karşı alınacak tedbirler, kentsel dönüşüm alanında yapılacak çalışmalar üzerinde durulmuş, ayrıca depreme dayanıklı şehirlerimizin oluşabilmesi için model üzerinde durulmuştur. Özellikle son günlerdeki depremler konusunda bir kez daha görüyoruz ki Türkiye deprem bölgesinde oturmaktadır.

"EMEKLİLİK YAŞINA YÖNELİK ÇALIŞMA YOK"
Gelen soru üzerine emeklilik yaşının yukarı çekileceği iddialarına değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Emeklilik yaşının yukarı çekilmesine yönelik bir çalışma yok. OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde 52. Bu sürenin ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil."

AB İLE İLİŞKİLER

Türkiye fasıllar açılarak müzakere sürecinin devam etmesini istiyor. Cumhurbaşkanımızın yaptığı Brüksel ziyaretinde bu konu bir kez daha vurgulanmıştır. Amaç tam üyelik çerçevesinde ilişkileri geliştirmek. AB'ye tam üyelik persfektifinden vazgeçmedik. Gerginliklerin azaltılması için fasılların açılması hayati önem taşıyor."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler