FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bank Asya'ya bir kötü haber daha

Moody's'in ardından bir başka kredi derecelendirme kuruluşu daha Bank Asya'nın notunu düşürdü.

Bank Asya'ya bir kötü haber daha

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in ağustosun son haftasında kredi notunu 5 kademe birden indirdiği Bank Asya'ya, islami derecelendirme şirketinden de kötü haber geldi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Islamic International Rating Agency (IIRA), 9 ayda 6 milyar liralık mevduat çıkışı yaşayan ve batık kredi oranı sektörün 5 katına ulaşan Bank Asya'nın kredi notlarını, zayıflayan finansal profile işaret ederek düşürdü. IIRA, Bank Asya'nın yabancı para cinsinden uluslararası ölçek notunu BB+'dan B+'ya ve yerel para cinsinden kredi notunu BBB-'den BB- seviyesine çekti. IIRA ayrıca Bank Asya'nın ulusal ölçek notlarını A'dan BB+ seviyesine revize etti.
TAZE PARAYA ULAŞAMAZ

Uluslararası ve ulusal kısa vadeli kredi notlarını B olarak koruyan IIRA, bunun yanı sıra Bank Asya'nın kredi notlarını 'izlemeye' aldığını da vurguladı. IIRA açıklamasında, bankanın taze sermaye ve likiditeye ulaşma imkânının azaldığını, son dönemlerde mevduat hacminde oynaklık gözlemlendiğini ve bankanın daha fazla olumsuz ortama dayanma kabiliyetinin de tehlikeye girdiğine işaret etti. Paralel yapının bankası Bank Asya'nın kredi notlarında ilk indirimi Moody's gerçekleştirmişti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler