FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'dan Türk Telekom kararı

BDDK, Oger Telecom'un Türkiye birimi OTAŞ'ın 2013 yılında aldığı ancak geri ödemelerini yapamadığı 4.75 milyar dolar büyüklükteki kredinin takibe almamaları için bankalara talep ilettiklerini duyurdu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'dan Türk Telekom kararı

İstanbul'da yapılan katılım bankacılığı konferansı sırasında Reuters'ın sorularını yanıtlayan Akben, "Biz bankalara dedik ki siz bunları takibe almayın. Hazine ya kendisi alacak, ya da Saudi Telecom ya da diğerlerine satacak. Bu krediler default'a düşmeyecek" dedi.

Oger'e 2013 yılında 4.75 milyar dolar tutarındaki krediyi veren 30'a yakın banka arasında en büyük payı Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası alıyor.

TÜRK TELEKOM'UN YÜZDE 55'İNİ SATIN ALDI ALDI

Lübnanlı Hariri ailesinin, STC ile ortak olduğu Oger Telecom şirketi 2005 yılında Türk Telekom'un yüzde 55'ini satın aldı. Satın alma Oger Telecom'un Türkiye'de kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapıldı.

KREDİN TAKSİTİNİ ÖDEYEMEDİ

OTAŞ, Türk Telekom'u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı için aldığı 4.75 milyar dolar kredinin taksidini son olarak Eylül ayında üçüncü defa yapamadı. Şirket kredinin yeniden yapılandırılması için müzakere yürütüyor. Hazine müzakerelerde ortaklardan STC'nin Kasım sonuna kadar süre uzatımı talebine yeniden yapılandırma talebini ise kabul etmedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler