FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankalar artık bunu yapamayacak

Tüketicileri korumaya yönelik 28 Mayıs tarihinde çıkarılması planlanan yeni yasa ile vatandaşlar artık kredi dosya masrafları da dahil olmak üzere 60 kalem bankacılık hizmeti için ücret ödemeyecek.

Bankalar artık bunu yapamayacak

Yeni kanuna tüketicilerin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Tüketicileri Koruma Derneği Genel Başkanı Necdet Filizoğlu, “Tüketici derneklerinin ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ciddi çalışmaları sonucu yeni kanun hazırlandı. Geçmiş dönemde 4077 sayılı olarak adlandırdığımız yasa, 28.11.2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunla değiştirildi. Yeni kanun 28 Mayısta yürürlüğe girecek. Yeni kanun tüketicilerin eski yasaya nazaran daha geniş kapsamlı hak talepleri göz önüne alınarak hazırlandı. Bundan böyle bankalar tüketiciden dosya masrafları, istihbarat ücretleri gibi 60’a yakın fazladan kalemi alamayacak. Alınması için mutlaka Bakanlar Kurulu kararı ya da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun görüşüne başvurulması gerekecek. Herkesin bu kanuna sahip çıkması lazım” diye konuştu.

Yeni tüketici yasasının vatandaşın mağduriyetini asgariye indireceğini dile getiren Filizoğlu, “Yasada yeni ayrıntılar var. Hiçbir masraf tüketiciden alınamayacak. Tüketicilerden eski dekontlarını istemeleri halinde dahi 20 ila 150 lira para talep ediliyordu. Yeni yasayla birlikte en azından bu tip sözleşmelerde verilen evraklar için para istenemeyecek gibi net ibareler var. Bu konuda tüketicinin mağduriyeti sıfıra inecek” ifadelerini kullandı.İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler