FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankalar her ay 2 bin TL veriyor!

Yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde ATM kurmak isteyen bankalar, esnafa kiracı oluyor

Bankalar her ay 2 bin TL  veriyor!

Dükkanının bir bölümünü, anlaştığı bankanın ATM’sine ayıran esnaf, cihaz başına 2.000 TL’ye kadar para kazanabiliyor.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre İstanbul’un işlek caddelerinde yer almak isteyen bankalar bazı dükkanlarla anlaşıp mağazanın bir kısmını ATM’ye dönüştürüyor. Hızla yayılan ‘Dükkan tipi ATM’ler hem kira yükünü hafifletmek isteyen esnafa hem de bankalara kazandırıyor. Uygulamayla ciddi ek gelir elde edebildiğini gören mülk sahipleri ‘Ana cadde üzerine ATM kurulabilen dükkan’ başlıklı ilanlar veriyorlar. Merkezi noktalarda olmak isteyen bankalar da bu tekliflere yoğun ilgi gösteriyoryan.

YÜZDE 25'İ DÜKKAN TİPİ

Türkiye genelinde 4 bin 200 ATM’ye sahip Akbank, “Dükkan tipi ATM” açan kurumlardan biri. Akbank Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz dükkanlarla da anlaşıp kurulum yaptıklarını söyledi. Oğuz, “Alanları, müşterilerimizin lokasyonlarını, nüfusun yoğun olarak bulunduğu bölgeleri değerlendirerek belirliyoruz. Ayrıca müşterilerimizin bize daha rahat ulaşabilmeleri için onlardan ATM kurmamızı istedikleri yerleri de sosyal medyadan soruyor ve onların görüş ve isteklerini değerlendirerek kurulumlarımıza öncelik veriyoruz” dedi.
'KISMİ CEPHE KİRALAMASI'

Bankalar şlek caddelerde dükkan sahiplerinden kısmi cephe kiralaması yapıyor. Müşteri kitlesinin yoğun olduğu noktalar, şube bulunmayan lokasyonlar gibi işlek noktalarla alışveriş merkezleri en gözde yerler arasında yer alıyor.

'DÜKKANLARA KİRACI OLUYORUZ'

Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kürşad Demirkol "Dükkanlarla anlaşıp kiracı oluyoruz. Bu uygulama dükkan sahiplerine de ek bir gelir yaratıyor diye konuştu.

EMLAKÇILAR TALEP EDİYOR

Dükkan Tipi ATM kurulumu için, yaya trafiği ve ticari hareketliliğin yoğun olduğu ve çevresel koşullar gereği başka tipte bir kuruluş yapılamayacak lokasyonları tercih ettiklerini dile getiren Orkun Oğuz "Bankaların iştahları ile mülk sahiplerinin kurumsal firmalara kiralama konusundaki olumlu yaklaşımları birleşiyor. Emlakçılardan da dükkan tipi ATM için talep ve öneriler geliyor” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler