FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım: 50 bin liralık kredi şartlarını karşılayan herkese destek verilecek

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde esnaf temsilcileriyle buluştu.

Başbakan Yıldırım: 50 bin liralık kredi şartlarını karşılayan herkese destek verilecek

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) heyetiyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

50 BİN TL KREDİ MÜJDESİ

Yıldırım; "50 bin TL kredi şartları sağlayan her esnafa verilecek. Zorda olan esnafa aylık 711- bin 422 TL arası ödeme yapılacak" dedi.

Başbakan, "14 yıl boyunca esnaf ve sanatkarımızı ilgilendiren birçok adım attık. Ana başlıklarla bazı konuları hatırlatmak isterim. Kredi kullanabilen kooperatif sayısını 2 kat artırdık.

2016 için 15 bin esnafımız bu imkandan yararlanacak. Müracaat 250 bine dayanmış. Bunun kullandırma şartları var. Şartlara sahip olana bu desteği vereceğiz. 15 binin üzerine bu kaynak çıkacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gereken neyse yapılacak.

AHİLİK FONU GELİYOR

"Ahilik ve Esnaf Fonu" ile ilgili de bilgi veren Başbakan Yıldırım "Esnafı bu fonla güvence altına alıyoruz. Olur ya işler her zaman iyi gitmez. İyi günler de var, zor günler de var. Gün geldi dara düştünüz, ne yapacağım diye düşünüyorsunuz. İşte orada sizin yardımınıza koşacak bir mekanizma var. Bu fonla esnafı güvence altına alıyoruz. Bu fon devletle milletin birlikte taşın altına elini koymasıyla oluşuyor. Siz iki koyun, bir de bizden" dedi.

Genç girişimcilere, kadınlara desteklerimiz var. 0 faizli kredi uygulama kapsamında program dahilinde 1,5 milyar dağıtmışız. Emekli olduktan sonra esnaflık yapandan kesilen primi azalttık. Terör olayları nedeniyle işyeri veya işletmeleri zarar görenlerin banka borçlarını 1 yıl süreyle faizsiz olarak erteledik. Bu yılı kapsayacak şekilde de gerekli tedbirlere almaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan ayrıca, sicil affı düzenlemesinin de bu hafta Meclis'te görüşüleceğini belirtti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler