FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan ve Ak Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında flaş kıdem tazminatı açıklaması geldi. Yıldırım "Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz" dedi.

Başbakan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan ve Ak Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım ekonomideki iyi gidişatın devam edeceğini söyleyerek "2013 yıllarında yaşanan Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen Türkiye o yıl büyümeyi başardı. 2014'te seçimlere rağmen büyümeyi gerçekleştirdik. 2015'te yine büyümeye Türkiye devam etti. Terör fitnesini yayan, şer odaklarına rağmen 2015'te yüzde 6.1 oranında büyüdük. 15 Temmuz kanlı darbe girişimini yaşadık. Allah'a şükrolsun ki bu darbe girişimine ve teröre rağmen, yoğun mücadelemiz ve aldığımız tedbirler sayesinde 2016'yı yüzde 2.9 büyüme ile kapattık." dedi. Dünya ortalamasının iki katında bir büyümeyi gerçekleştirildiğini ifade eden Yıldırım "Son dönemde ekonomide yaşadığımız olumlu gelişmelerle birlikte bu sene hedefimiz olan yüzde 4.2'nin üzerine çıkacağız. Son 1 yıl içinde yapacağız dediğimiz vaatlerin yüzde 85'ini başarı ile tamamladık, yüzde 20'sinin çalışmalarını da sürdürüyoruz. Ekonomideki iyiye gidiş devam edecek. 2016 yılını 142.5 milyar dolarla kapatmıştık, mayıs sonu itibariyle 147 milyar doları gösteriyor. TL, bu yıl dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimlerinden biri oldu. Ülkemizin risk pirimi, 300 seviyesine çıkan risk primi, şu anda 194 seviyesine gerilemiştir. Bu olumlu bir gelişmedir. Borsa İstanbul 99 puan ile tarihi bir seviyeyi yakamış durumda." diye konuştu.

Enflasyonda hedef tek hane

Kurdaki olumlu seyir ve tedbirlerin etkisi ile enflasyonda da aşağı doğru düşüş başladığını söyleyen Yıldırım "Kapsamlı tedbirler ile maliye politikaların desteği ile yıl sonunda enflasyonu tek haneli oranlara geriletmeyi düşünüyoruz. Yılbaşından bu yana, 1 milyon 200 bin işsize yeni iş bulduk. Hedefimiz işsizliği de tek haneye düşürmektir. " diye konuştu

İşsizlik eleştirilerine yanıt

Kılıçdaroğlu'nun işşizlik eleştirisine de cevap veren Yıldırım "Ana muhalefet genel başkanı dün bir toplantıda yine attı tuttu: "Türkiye'de 7 milyon işsiz var, 5 milyon işsiz var hükümet ne yapıyor." Kılıçdaroğlu'nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk da bu kadar geniş aldığını bilmiyorduk. Türkiye'de 27.5 milyon çalışan var. Çalışan nüfusun yüzde 12.6'sı. 3.5 milyon ediyor, Kılıçdaroğlu 7 milyon diyor. Yüzde yüz sapma olur mu kardeşim, hesap uzmanısın sen ya. Sen SSK'nın başındaydın, borçsuz devraldığın kurumu 2.5 katrilyon zararla terk ettin. Toplam işsiz sayısı 3.5 milyon, doğru genç işsizlik sayısı yüksek bulunuyor. Toplam sayı içinde yüzde 20'yi buluyor. Şimdi gençler için bir istihdam seferberliğini ortaya koyuyoruz. Gençleri düşünseydin, avaz avaz 18 yaşa seçilmeye 'Hayır' diyeceğine 'Evet' derdin de o zaman gençler konusunda samimi olduğunu bu millet görürdü" dedi.

"Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz"

Milyonlarca çalışan tarafından merakla beklenen kıdem tazminatı çalışması hakkında da bilgi veren Yıldırım şöyle konuştıu: "Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler. "

Çok tartışılan zeytinlik alanları hakkında da açıklama yapan Yıldırım "Daha düzenleme Meclis'te görüşülmeden muhalefet buradan bir istismar alanı aramanın peşine düştü. Neymiş "zeytin alanları yok edilecek." Gerçeği anlatmak istiyorum. 15 yıl içerisinde, Veysel hoca, zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı mı? Zeytin tarihinden bugüne kadar 100 milyon zeytin ağacı varlığımız var. AK Parti iktidarında bu sayıs 172 milyona çıkmıştı. Yüzde 72 artış. Zeytin üretiminde Türkiye'yi dünya ikincisi yapan kim? AK Parti iktidarı. Zeytin alanı olarak bilinen yerlerde malesef geçmişte bir takım yanlış uygulamalarla sanayi tesisleri yapılmış. Zeytin alanları kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili düzenleme yapmak amaç. Sanayi bölgesinde zeytin alanları 3 kilometre yakınına kadar asla tesis yapılmayacak. Ancak 3 kilometreden daha fazla mesafede bu tesisler kurulabilecek. Bu nasıl yapılacak? 11 kişilik kurul var, kurula gelecek. Bu işin yapılmasında üstün kamu yararı varsa bu gerçekleşecek. Zeytin mi daha önemli, tesis mi daha önemli? Bizim derdimiz ülkenin sorunlarına çözüm üretmek. Bunun için her şeyi vatandaşımızla evirip çevirmeden konuşacağız. Vatandaşımız istemiyorsa, onun istemediğini de zorla yapacak halimiz yok" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler