FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'dan Komşu'ya 'yardım' mesajı

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, Yunanistan'a destek mesajı verdi.

Başbakan'dan Komşu'ya 'yardım' mesajı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde de bugün saat 15.00'te gerçekleştirilecek Meclis Başkanlığı seçimi ve Yunanistan'daki mali kriz vardı.

Meclis Başkanlığını pazarlık meselesi yapmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Bizim adayımız var. Son turun son saniyesine kadar sadece onu destekleyeceğiz" dedi.

[**YUNANİSTAN İFLAS EDİNCE NE OLACAK?

**](https://finans.mynet.com/haber/detay/haber-analiz/yunanistan-krizinde-olasi-senaryolar/102033)

Ak Parti Grup toplantısı için Meclis'e geldiği sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, "Böyle bir resmi teklif gelirse, değerlendiririz" dedi.

Yunanistan'a yardım için ne gerekiyorsa yaparız

Başbakan, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Yunanistan'ın 1,6 milyar Euro'luk borcunu Türkiye'nin üstlenmesini ya da sıfır faizli borç vermesi önerisi içinse Yunanistan'a yardım için ne gerekiyorsa yapabilecekleri mesajını verdi.

Davutoğlu, "Ekonomik kriz etkilerini göstermeye devam ediyor. Dost ve komşu Yunanistan’ın tablosunu göz önüne alınız. Biz benzer tablolarla karşı karşıya değilsek, AK Parti'nin sayesindedir. Bu kürsüden, komşu Yunanistan’a dayanışma mesajını da iletmek istiyorum. Biz çevremizde barış içinde yaşayacağımız, güçlü ülkeler görmek isteriz. Hiçbir komşumuzun zayıf düşmesinden menfaat duymayız. Yunanistan ekonomik kriz içindeyken, 2011’den itibaren Yunanistan ile işbirliği konseyini bu mantık içinde gerçekleştirdik. Son ziyaretimde, sayın Çipras ile görüşmüştüm. İfade etmiştim. Biz Yunanistan’ın güçlü olmasını isteriz. Ege’nin barış gölü olmasını isteriz. Kıbrıs’ın çözülmesini isteriz. O yüzden Türkiye her türlü işbirliği teklifine olumlu yaklaşacaktır. Ama tabi Yunanistan’ın iç şartları nedeniyle bu mümkün olmadı.Yunanistan’ın ekonomik krizi aşabilmesi içn, elimizden ne gelirse, turizm ticaret alanlarında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu çerçevede de Yunanistan’ın ekonomik sorunları karşısında, birlikte atabileceğimiz adımları, karışlıklı oturup konuşmak üzere, daha önce planladığımız işbirliği konseyi için Yunanistan’a gideceğiz" dedi.

YUNANİSTAN'DA KRİZİ ÖZETLEYEN KARELER


"Adayımızı son saniyeye kadar destekleyeceğiz"

Meclis Başkanlığı seçimine değinen Davutoğlu, "Bizim bir Meclis Başkanı adayımız var, son turun son saniyesine kadar sadece onu destekleyeceğiz. Erdemli davranış herhangi dava arkadaşını pazarlık meselesi yapmayı ahlaksızlık olarak görür. Biz Sayın İsmet Yılmaz'ı herhangi bir aşamada pazarlık yapmak için aday göstermedik" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Bizler yasakları, prangaları kıra kıra geldik. Bundan sonra da hiçbir yasağa, hiçbir vesayete, hiçbir prangaya izin vermeyeceğiz" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler