FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayramda şeker ve tatlıya dikkat!

Bayrama sayılı günler kala TESK'ten vatandaşlara şeker ve tatlı uyarısı geldi.

Bayramda şeker ve tatlıya dikkat!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlardan, sağlıklarını ön planda tutarak, merdiven altında üretilen, hijyen olmayan ortamda, etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, tatlısı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durulmasını, korsan satıcılara dikkat edilmesini istedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi alışverişlerin hız kazanmaya başladığını belirtti.

Bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar, sokak ve dükkanların önünde tezgah açan korsan satıcılara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, vatandaşları, sağlıklarını ön planda tutarak, bilmedikleri yerlerden, merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamaları yönünde uyardı.

Alışveriş yaparken tanıdık esnafların ve bilinen ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu ülkede haksız kazanca karşıyız. Kayıtdışılığın yanında merdiven altı üretime de karşıyız. Bayram dolayısıyla, çikolata, şekerleme, lokum, draje ve tatlı talebinin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda üretilen mallar sahte markalarla, janjanlı ambalajlarla piyasaya sürülüyor. Maliyeti düşürmek adına şeker yerine tatlandırıcılar, Antep fıstığı yerine bezelye, tereyağı yerine ise aroma ve margarin, hatta kullanım tarihi geçmiş un, yağ, fıstık ve ceviz kullanılarak hastalıklara yol açılıyor, millet zehirleniyor. İçeriği belli olmayan ve tepsisi 25-30 lira gibi normalin çok altında satılan baklavalar alınmamalıdır. Satılan ürünlerin hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilmesine yönelik denetimler artırılmalıdır. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmelidir."

Kaynak : AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler