FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDDK'dan Bank Asya için yeni karar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Bank Asya'da iki şirketin ortaklık haklarını Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devretti.

BDDK'dan Bank Asya için yeni karar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Bank Asya'da Sürat Basım ve Forum İnşaat'a ait A grubu hisselerin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi.

BDDK bu karara gerekçe olarak, bu iki şirkette kontrol gücünü elinde bulunduran Kaynak Holding AŞ'nin hisselerinin tümünün, Hollanda'da kurulu özel bir limited şirket olarak 16 Ocak 2015 tarihinde kurulan INL Partners BV şirketine devir işleminin izin alınmaksızın yapılmasını gösterdi.

Bank Asya'nın 19 Kasım'da yayımladığı dokuz aylık faaliyet raporuna göre, 900 milyon lira sermayesi bulunan bankada Sürat Basım'ın yüzde 2.7, Forum İnşaat'ın yüzde 3.85 payı bulunuyor.

KAP'ta yer alan bilgilere göre Kaynak Holding'in ise bankada dolaylı yoldan yüzde 6.47 payı bulunuyor.

Bankanın hisselerinin yüzde 40'ı yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerini aday gösterme hakkı olan imtiyazlı A grubu hisselerden oluşuyor. Ancak faaliyet raporunda Sürat Basım veya Forum İnşaat'ın elindeki payların ne kadarının A grubu hisse olduğu belirtilmiş değil.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu'nun 27/05/2015 tarih ve 6207 sayılı kararı uyarınca; Asya Katılım Bankası A.Ş.'de A grubu nitelikli paya sahip Sürat basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları San. Tic.A.Ş. ile Forum inşaat dekorasyon Turizm San. Tic. A.Ş.'de kontrol gücünü elinde bulunduran Kaynak Holding A.Ş.'nin hisselerinin tümünün Hollanda'da mukim bir özel limited şirket olarak 16/01/2015 tarihinde kurulan INL Partners B.V şirketine devir işleminin 29/11/2012 tarihli ve 5054 sayılı Kurul Kararına aykırı şekilde izin alınmaksızın yapılması nedeniyle, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 18'inci maddesinin 7. Fıkrası hükmüne istinaden Kaynak Holding A.Ş.'nin kontrol gücüne sahip olduğu Sürat basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları San. Tic.A.Ş. ile Forum inşaat dekorasyon Turizm San. Tic. A.Ş.'ye ait Banka pay defterine kayıtlı A Grubu hisselerin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir" (AJANSLAR)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler