FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Benzin ve motorine her an zam gelebilir

Ekonomi Profesörü Kerem Alkin, "Danıştay yürütmeyi durdurma kararı alırsa akaryakıt şirketleri uyguladıkları indirimi geri alabilirler." dedi.

Benzin ve motorine her an zam gelebilir

Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, motorinin litre fiyatında ortalama 10 kuruşluk indirim yapması üzerine gözler tüketicinin yanı sıra dağıtıcı bayilere de çevrildi. Yapılan indirimin ardından bayilerin Danıştay'a başvuracağı iddialarını Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin değerlendirdi.

DANIŞTAY İNDİRİMLERİ İPTAL EDEBİLİR

Prof. Dr. Kerem Alkin "Bu konu Danıştay'a giderse ve Danıştay yapmış olduğu inceleme sonucunda yürütmeyi durdurma kararı alırsa, akaryakıt bayilerinin ve dağıtıcıların yapmış olduğu indirim geri alınabilir dedi.
BAYİLERİN DANIŞTAYA DELİL SUNMASI GEREKİR

Sürecin akaryakıt bayileri lehine sonuçlanması için bayilerin Danıştay'a net gerekçele sunmalarının önemine değinen Prof. Dr. Alkin, "Yaşanabilecek bu durum çok hassas bir konuyu içeriyor. Akaryakıt istasyonları kendi lehlerine yönelik bir karar çıkması için Danıştay'a çok net gerekçeler sunmalıdır.
SON KARARI DANIŞTAY VERECEK

Danıştay bütün bunları dikkate alarak iddia edilen kar marjlarıyla ilgili sıkıntıyı haklı çıkaracak birtakım gerekçeler var mı bunlara bakarak kararını alacaktır" diye konuştu.
İNDİRİMLERİN ARDINDAN AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıtta uygulanan indirimin ardından motorinin litre satış fiyatı Ankara'da 4,26 liradan 4,16 liraya, İstanbul'da 4,22-4,20 liradan 4,12-4,10 liraya, İzmir'de de 4,19 liradan 4,09 liraya düştü.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler