FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binlerce kişiye iade edilecek!

BES'ten çıkanlara stopajları geri ödeniyor

Binlerce kişiye iade edilecek!

Bireysel Emeklilik Sisteminden (BES) çıkanlara Maliye Bakanlığı'nın yaptığı stopaj iadesi tamamlanmak üzere. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 325 bin 795 kişinin iade işleminin yapıldığını, 53 bin 653 kişinin başvurusunun ise incelemesinin devam ettiğini açıkladı.

Şimşek, sistemden çıkmak için 420 bin 137 kişinin başvuruda bulunduğunu belirtirken, 248 milyon 684 bin liralık iade yaptıklarını anlattı. İade işlemlerinin belgeleri tamam olanlar arasında başvuru sırasına göre yapıldığını kaydenen Şimşek, 325 bin 795 iade işleminin bittiğini açıkladı. İade işlemi yapılacak 53 bin 653 başvuru bulunduğunu ifade eden Şimşek, 41 bin 734 başvuruya ise iade yapılmayacağını söyledi. Eksik belgelerin tamamlanması durumunda ise ödemelerin yapılacağını bildirdi.
BİR YIL SÜRE TANINMIŞTI

Bireysel emeklilik sisteminden ayrılanlardan yapılan stopaj kesintilerinin iadesi için hak sahiplerine bir yıl süre tanınmış ve bu süre 29 Ağustos 2013 tarihinde dolmuştu. 2012’nin Haziran ayında çıkan yeni bireysel emeklilik sistemi yasasına göre, geçmiş yıllarda sistemden ayrılanların anaparaları üzerinden yapılan stopaj kesintilerinin iade edilmesi hükme bağlandı. (HÜRRİYET)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler