FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitcoin, 400 bin dolara çıkacak!

Bir hafta içerisinde 9 bin dolardan 19 bin dolara yükselen ve bugün 15 bin dolar civarında hareket eden Bitcoin fiyatının 400 bin dolara çıkacağı belirtiliyor.

Bitcoin, 400 bin dolara çıkacak!

Bitcoin'in altını yakalayacağını iddida eden Bitcoin Kurucu Direktörü Jon Matonis, "Bunun için 1 Bitcoin’in 400 bin dolara gelmesi gerekiyor” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’na konuşmacı olark katılan Matonis, bomba gibi bir iddada bulunarak, "Yakın bir dönemde Bitcoin dünyadaki tüm altın piyasasının büyüklüğüne ulaşacak. Bugün Bitcoin’in piyasa değeri 220 milyar dolar. Altının piyasa değerini yakalamak için 1 Bitcoin’in 400 bin dolara gelmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bitcoin Kurucu Direktörü Jon Matonis, etkinliğin ikinci günü ‘Bitcoin’in Taht Oyunları’ adlı bir konuşma gerçekleştirdi. Dijital para birimlerinin büyük fırsatlar getirdiğini anlatan Matonis, dolar ve euronun gelecek dönemde öneminin azalacağını savundu. Sanal para birimlerinin SWIFT’in tekelleşmesini bitireceğini kaydeden Matonis, “Monopol dünya ortadan kalkacak. Bitcoin 9 yıl içinde para basmanın sadece devletlerin elinde olmadığını gösterdi” açıklamasında bulundu.

ÜST SINIR 21 MİLYON BİTCOİN

Bitcoin’in dünya üstündeki birçok para biriminden daha legal olduğunu ifade eden Matonis, “Bitcoin’in toplam piyasa değeri şu an 220 milyar dolar. Altının toplam piyasa değerini yakalamak için 1 Bitcoin’in 400 bin dolar olması gerekiyor. Yakın bir dönemde dünyadaki tüm altının piyasa değerini geçecek. Bu teknoloji, orta kesim rant sağlayıcıları devreden çıkarıyor. Üst sınır olarak 21 milyon Bitcoin belirledik. Daha fazla üretim olmayacak. Yüzde 99’u 2030 yılına kadar ihraç edilmiş olacak. Kalan yüzde 1’lik kısmı ise çok yavaş şekilde 2140 yılına kadar alınmış olacak.” açıklamasında bulundu.

Bitcoin’de günlük 235 bin 723 işlem yapıldığını ifade eden Matonis, gelecek dönemde Bitcoin kullanımı nedeniyle gelir vergilerinin düşeceğini bunun yerine devletlerin tüketim vergilerini artıracağını söyledi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler