FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bor madeni doğal temizlik malzemesi oldu

ETİ Maden İşletmeleri, çamaşır makinelerinde kullanılmak üzere 'Bor' madeninden petrol ve kimyevi madde içermeyen 'Eti Matik' adını verdikleri temizlik ürünü üretti.

Bor madeni doğal temizlik malzemesi oldu

Dünyanın en değerli madenleri arasında yer alan bor elementi ile yapılan Eti Matik'in tamamının devlet tarafından üretildiğini belirten Çukurova Baş Bayisi Bivaş Kozmetik Genel Müdürü Metin Alan, ürünün en önemli özelliğinin petrol ve kimyevi madde içermemesi olduğunu söyledi. Eti Matik'in doğal bir ürün olduğunu kaydeden Alan, şunları söyledi:

"Eti Matik, milli bir üründür. Bu temizlik ürünü hiçbir ek yumuşatıcı, beyazlatıcı veya leke çıkarıcıya gerek kalmadan kullanılabiliyor. İlk kullanım öncesi bir ölçek koyulup, 70 derece ve üzeri sıcaklıkta çamaşırsız makine çalıştırılırsa makinedeki kireci bile temizliyor. Diğer çamaşır deterjanlarının aksine Eti Matik deterjan değil, bir temizlik ürünüdür. Çünkü deterjanda kimyasal madde vardır. Eti Matik kimyasal madde barındırmayan, içinde bor, bitkisel sabun ve soda bulunduran doğal bir temizlik ürünüdür. Kimyasal içeriği olan deterjanlar ile yıkanan çamaşırları, 4 kullanımdan sonra üzerindeki kimyasal maddelerden arındırır. Doğal bir ürün olduğundan egzama, mantar, yanık gibi deri hastalıklarının da oluşmasını engeller. Tüm bunları yaparken, fiyatı da televizyonlarda reklamlarını gördüğünüz yüksek ücretli deterjanlardan çok uygundur."

30 BİN EVE ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eti Matik Bölge Distribütörü Yeni Çatı Gıda Bölge Müdürü Umut Çetin ise Türkiye'nin dünyadaki bor rezervlerinin yüzde 72'sine sahip olduğunu, topraktan gelen bor ürünü atığının da doğayı kirletmeden toprağa karıştığını söyledi. Çetin, şöyle konuştu:

"Çukurova Bölgesi'nde tanıtım amaçlı 300 gramlık 30 bin paket Eti Matik dağıttık. Neredeyse hiç şikayet almadık. Aksine ürünü kullananlar çok memnun kaldıklarını bildiriyor. Türk toplumu olarak genellikle televizyon ekranlarında gördüğümüz ürünleri yüksek fiyatlara alıyoruz. Marka takıntısından kurtulmak ve bir kez olsun bu ürünü denemek lazım. Böylelikle Dünyaca ünlü deterjanlardan hiçbir farkının olmadığını göreceksiniz. Sonuçta Eti Matik ekonomik sağlıklı ve milli bir ürün, bizim toprağımızdan çıkan bir ürün, bu ürünü alarak ülkemize, kendi değerlerimize sahip çıkıyoruz."

Umut Çetin ayrıca, Eti Matik'in bilinen deterjanlara oranla çok daha ucuz olduğunu ve market rafların yerini aldığını da sözlerine ekledi. (DHA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler