FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borajet uçuşlarına ara verdi

Yurtiçinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olan Borajet Havayolları, uçuşlarına ara verme kararı aldı.Borajet aralık ayında SBK Holding tarafından satın alınmıştı.

Borajet uçuşlarına ara verdi

Geçen yıl sonunda SBK Holding tarafından satın alınan Borajet Havayolları seferlerine ara verdi. Şirket önceden sattığı biletler için yolcularını Türk Hava Yolları'na yönlendirdi.

Konuya ilişkin Borajet'ten yapılan açıklamada yeniden hizmet verebilmek üzere çalışmaların sürdüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Yurtiçinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren Borajet Havayolları, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak olan İstanbul 3. Havalimanında çok daha güçlü şekilde hizmet vermek için hazırlıklarını sürdürmektedir."

Açıklamada, havayolları filosundaki 10 uçaktan 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden ötürü uzun süredir yerde kaldığı hatırlatılarak, "Uçaklarda oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesi uzun süreceğinden, müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir" denildi.

SBK Holding'e aralık ayında satılan Borajet Embraer E190 ve E195 tipi 13 uçağı filosunda bulunduruyor. Borajet Havayoları, bu yıl düzenlenen İstanbul Airshow fuarında 30 uçaklık bir anlaşma imzalamıştı. Havayolu şirketi satılırken ortaya atılan iddialardan biri de ABD'lilerin 3. Havalimanı'nda önemli bir pozisyon almak istemeleriydi.

BoraJet'in Türk Hava Yolları (THY) ile olan anlaşmasının iptalinin ardından 2017 yılını en az 30 milyon dolar zararla kapatacağı hatta iflasının konuşulduğu gündeme gelmişti. Borajet'in 2017 yılını en az 30 milyon dolar zararla kapatacağı ve Avrupa pazarından çekileceği söyleniyordu. Şirketin uçak sayısını 3-5 adete düşerek sadece rekabet edebileceği hatlarda uçmaya çalışacağı da öne sürülmüştü.

**DAHA ÖNCE SATILAN BİLETLER THY'YE** Şirket daha önceden sattığı biletler için yolcularını Türk Hava Yolları’na yönlendirildi. **YALÇIN AYASLI TARAFINDAN KURULDU** ABD’de yaşayan Yalçın Ayaslı tarafından 2008'de kuruluan havayolu, operasyonuna önce pervaneli ATR72 tipi uçaklarla başlamıştı. Şirket, 4 yıl önce Embraer 190 serisi uçaklara geçti. Ayaslı geçen yıl sonunda Borajet’i 260 milyon dolara ABD'li SBK Holding’e sattı. Satış sonrasında havayolu şirketi yönetim değişikliğine gitmişti. **FENERBAHÇE'NİN SPONSORU** Fenerbahçe, geçtiğimiz ağustos ayında Borajet Havayolları ile 3 yıllık sponsorluk anlaşmasına imza attı. Sarı lacivertlilerin Avrupa’da oynadığı maçlarda forma göğüs sponsoru olan şirket ayrıca tüm branşlar için “Resmi Havayolu Taşıyıcısı” olmuştu. Şirket ayrıca Fenerbahçe için özel uçak tahsis etti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler