FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu tüyoları okumadan altın almayın!

En ucuz altın şehrin neresinde? Fiyatlar hangi günler daha ucuz? Satış için hangi aylar uygun?

Bu tüyoları okumadan altın almayın!

Fiyatların hızla inip çıktığı, tahmin yapmanın giderek zorlaştığı altın piyasasının 'kara kutusu' açılıyor. Altından kâr etmek için ya da kenara attığınız 3-5 çeyrekten 10-15 lira kazanç elde etmek için ne yapılması gerektiği konusunda altıncılar fikirt verdi.

CUMHURİYET ALTINI UYARISI
Altın Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ün Habertürk'e verdiği bilgilere göre altın ticaretinde en düşük kâr marjı cumhuriyet altınında. Elbette kişinin bütçesine göre çeyrek altına da yatırım yapılabilir ancak cumhuriyet altında tarih farkı bulunmuyor. Talep sebebiyle gram altında fiyat gerilese bile cumhuriyet altının fiyatında düşüş olmuyor. Dolayısıyla cumhuriyet altını orta ve uzun vade için iyi bir yatırım aracı.

GRAM ALTIN ÖN PLANDA

Yıldırımtürk'e göre son zamanlarda gram altında ön planda. Fakat külçenin gram altına dönüştürülmesinde oluşan maliyetler de fiyata yükleniyor. 1 kilonun üzerinde alım-satım yapılacaksa külçe altın öneriliyor. Burada alım-satım farkı gramdan daha da düşük olduğu bilinmeli.

"PIRLANTA SATIN ALINMAMALI"

Bazı vatandaşların hem kullanayım hem de 'kâr edeyim' mantığı ile 22 ayar bileziğe yöneldiğini belirten Yıldırımtürk bu konu hakkında da birçok tüyo veriyor. Buna göre bileziğin alım-satım farkı yüzde 10 dolayısıyla buradaki kârlılık daha az. Bunun dışındaki takılar, pırlantalar ise yatırım amaçlı olarak satın alınmamalı. Çünkü alım-satım arasındaki fark yüzde 50-100 civarına kadar çıkıyor.

"ŞEHİR DIŞINA ÇIKTIKÇA FİYAT FARKI ARTIYOR"

Yıldırımtürk, döviz piyasasında olduğu gibi fiyat farkının en az olduğu yerin Kapalıçarşı olduğuna dikkat çekiyor. Şehir merkezlerinden uzaklaştıkça fiyat farklarının attığını belirten Yıldırımtürk, "Örneğin Kapalıçarşı'da külçe altındaki fiyat farkı 50 kuruş iken, semt kuyumcusunda bu fark 1.5-2 lira civarında olabilir" dedi.

ALTIN ALMANIN EN UYGUN SAATİ

Yıldırımtürk, altın piyasasında fiyatların oluştuğu saatlerin 11.30 ile 12 arasında olduğunu söyledi. Saat 15.30 gibi New York borsasının açılışı sonrası yeni fiyatlar oluşabileceğine dikkat çeken Yıldırımtürk, öğleden sonraki fiyatların daha gerçekçi olduğunu sabah saatlerinde genellikle bir önceki günün fiyatlarından satış yapıldığını söyledi.

HANGİ GÜNLER ALTIN ALINMALI?

Genelde haftanın ilk yarısında altın fiyatlarının yüzde 60 daha ucuz olduğuna dikkat çeken Yıldırımtürk, haftanın 2. yarısı hatta cuma günü fiyatlarda yüzde 40 oranında bir artış görülebileceğini söyledi. Yıldırımtürk, bu yıl için temmuzun tamamı ile ağustos ayının ortasına kadar olan dönemin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini satış için ise eylül ve ekim aylarının düşünülebileceğini söyledi.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler