FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bütünsel sağlık konsepti başlıyor

Son yıllarda spa&wellness alanında gözlenen büyüme ile artık spalar sadece güzellik ve kişisel bakım için değil, sağlık için de yoğun olarak tercih edilen noktalar halini aldı.

Bütünsel sağlık konsepti başlıyor

Dünyanın önde gelen Spa Danışmanlık Şirketi Thermarium Genel Müdür'ü Adrian Egger, sektörden yaratıcı sağlık çözümlerinde bütünsel sağlık yaklaşımları sergilenme talebi olduğunu belirtiyor. Egger, bu dönüşümün en doğru alt yapı ve en iyi hizmet kalitesine sahip spa merkezlerinin diğerlerinden farklı olmak için önemli bir fırsat yaratacağını vurguluyor.

Kaliteli ve kazançlı spa merkezlerinin yaygınlaşması, tüketici nezdinde farkındalığın da artmasına yardımcı oluyor. Özellikle Türkiye'de alışılmış olan hamam kültürü yerini doğru tasarlanmış, en iyi kadro ve ürünlerin kullanıldığı spa merkezlerine bırakıyor. Adrian Egger, yıllar içinde yaşanan en büyük gelişmenin, tüketici tercihlerinin kısa vadeli spa&wellness tedavilerinden sürdürülebilir sağlık ve refah işlemlerine doğru değişim göstermesi olduğunu belirtiyor. Egger, tüketici taleplerini karşılayan spa ve sağlık tesislerine sahip otellerin ise; hem yerli hem de yabancı misafirlerin öncelikli tercihi olacağının altını çiziyor.

Egger konuyla ilgili olarak, " Hem Türkiye hem de dünyada insanlar spa&wellness'in sağlık ve korunma açısından faydalarını git gide daha çok biliyor". "Sudan gelen sağlık" mantığı ile hayatımıza giren bu merkezler, özgün bir iş yaşam dengesi ortaya çıkarırken misafirlerin yaşam ve sağlık şartlarını da geliştiriyor.

Son dönemde otellerdeki spalar bu amaçla daha geniş kapsamla hizmet vermeye başladı. Odak noktası bireysel tedavilerden sürdürülebilir bütünsel sağlık hizmetlerine, fiziksel, ruhsal ve mental sağlık konularına dönüyor. Örnek vermek gerekirse; sürekli tekrar eden sıcak - soğuk su geçişlerinin yer aldığı bölümler kan dolaşımını tetikliyor. Bu, varisli damarlara karşı vücudun savunmasını canlandırıyor. Kar odaları ise vücudu sıkılaştırarak, yine kan dolaşımını hızlandırıyor ve cildin yenilenmesine katkı sağlıyor. Tamamen tedavi özelliği bulunan Watsu havuzları ise medikal spanın önemli parçalarından biri oldu. Uzman kadro ve kaliteli alt yapı ile sunulan bu ve bunun gibi hizmetler, gün içerisinde maruz kalınan stres ve kargaşadan arınmaya destek oluyor." dedi.

Dünyadaki spa trendlerini ve teknolojilerini yakından takip ettiklerini belirten Egger, "Şimdiye kadar Türkiye'nin bir numaralı spasına sahip olan Richmond Nua Hotel de dahil olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde farklı kültürler ve farklı tercihler için spa merkezleri planladık, bu alanda hizmet vermek isteyenlere danışmanlık yaptık. Sahip olduğumuz tecrübe bize gösteriyor ki, bugün misafirler bire bir iletişimde olmak ve kişiselleştirilmiş önerilerle karşılaşmak istiyorlar. Yani "One fits all spas" anlayışı tamamen bitti. Bu yüzden hizmet verdiğimiz firmalara kalite ve özgün, yaratıcı spalar konusunda fark yaratmaları için destek ve danışmanlık yapıyoruz. Onlara ayırt edilecek, en iyi hizmeti sunacakları projeler oluşturuyoruz." şeklinde konuştu.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler