FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyükanne maaşı başvuru süresi uzatıldı

Büyükanne maaşına başvuru süresi 20 Şubat'a uzatıldı.

Büyükanne maaşı başvuru süresi uzatıldı

Büyükanne maaşı başvuru süresi uzatıldı.

Maaş almak için yapılan başvurular 20 Şubat'a kadar yapılabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün yaptığı açıklamada 65 bin başvuru yapıldığını ve yoğun başvuru nedeniyle müracatları donduracaklarını söylemişti.

Büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek. Pilot uygulama kapsamında 10 ilde 6 bin kişi bu destekten faydalanacak. Ödemeler mart ayında yapılacak.

**BÜYÜKANNE MAAŞI NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?** Büyükanne torun maaşı için başvurular, Çalışma Bakanlığı'nın internet sitesinden ve SGK il müdürlüklerinden yapılabilecek. **Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre;** "Büyükanne Projesi bugün dünyada ilk defa uygulanan proje bazlı da olsa uygulamaya sokulan bir proje olacak ve bakanlıklarımıza ve paydaşlarımıza ait bir proje olmuş olacak. O nedenle paydaşlarımıza da değerli bakanımıza da teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte bu protokolden sonra bu ay talepleri alacağız. Bu talepleri ay sonuna kadar değerlendirmesini yaptıktan sonra Mart ayı itibariyle projenin fiilen uygulamasına geçeceğiz. Burada öncelikle aile seçiminde veya büyükanne seçiminde çok detaya gitmeyen temel kriterlerimiz olacak. Bunlardan birincisi doğum yapmış annenin asgari 1 yıllık geriye dönük sigortalı olmasını arayacağız. Ondan sonra doğum yapmış çocuğunun ilk 1 yaşının içinde olması lazım bu 1 yılı görelim. Zaten ilk 6 ayda yasal farklı hakları var." **MAAŞTAN NASIL YARARLANILIR?** Maaştan yararlanmak için annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve ailenin toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması kriteri aranıyor. Uygulamadan düşük düzeyde gelir sahibi ailelerin yararlanması hedefleniyor. 6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler